Skip to content
Politică

UPDATE Drept la replică / Black Cube, detalii nebănuite. Legătura cu mogulul Adamescu SURSE

Dan Adamescu
" "

UPDATE 18:39

Redăm mai jos dreptul la replică primit, în urmă cu puțin timp, de la familia Adamescu:

" "
" "

„Absolut toate detaliile din articolul ‘Afacerea Black Cube. Doua contracte distincte’ publicat astazi, 28 Sept ora 14:02, pe hotnews.ro sunt false si incrimineaza gratuit, fara nicio sustinere faptica, persoana domnului Dan Adamescu, care nu a avut niciodata un contract semnat sau vreo legatura de orice natura cu Black Cube.
Persecutia inceputa sub regimul Victor Ponta, mediatizata personal de catre Sebastian Ghita, persista si – desi nu mai sunt la putere – e continuata de alti jucatori si alte organe ale statului cu interese politico-economice.
Familia Adamescu va continua sa faca uz de toate mijloacele legale posibile pentru a-si face dreptate, a spune adevarul si a pune capat acestei nedreptati”.


Apar detalii nebănuite din dosarul Black Cube. Citiți, în cele ce urmează, despre legătura cu mogulul Dan Adamescu, a cărui familie deține cotidianul „România Liberă”.

Black Cube a incheiat doua contracte distincte in Romania, unul in martie 2015 avandu-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu iar al doilea in februarie 2016, cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse apropiate dosarului. In valoare de 600 de mii de lire, contractul cu Adamescu (condamnat, intre timp, definitiv la inchisoare sub acuzatia ca a mituit judecatori pentru a pronunta solutii favorabile firmelor sale) ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-si retrage acuzatiile in acest dosar, au explicat sursele citate.

Black Cube urma sa deruleze o intreaga campanie in acest scop si lansarea unor mesaje, cum ar fi „DNA distruge investitorii straini”, „DNA a actionat in cazul Adamescu la comanda lui Ponta” sau ca procurorii anticoruptie sunt antisemiti. La fiecare trei luni, firma israeliana realiza un raport cu actiunile derulate. De notat ca familia Adamescu a facut un puternic lobby si in afara tarii, in presa internationala, pentru a se prezenta drept o victima politica a guvernului Ponta, care l-ar fi sanctionat din cauza politicii editoriale ale ziarului Romania Libera. Nu e clar, insa, daca Black Cube este implicat si in actiunile de lobby extern.

Citiți mai multe AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *