Skip to content
Politică

UPDATE Drept la replică/ Fost șef al corpului de control al premierului Cioloș pune la îndoială studiile lui Vlad Voiculescu: Înseamnă că este un impostor, oricât de șocant vi se va părea

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 15:06

Într-un răspuns pentru PS News, Valentin Mircea, fost șef al corpului de control al premierului Dacian Cioloș spune că nu are pagină de Facebook și nu a scris niciun comentariu pe tema studiilor lui Vlad Voiculescu.

„Nu am pagină de Facebook, dacă la mine vă referiți.
Nu am comentat nimic despre studiile lui Vlad Voiculescu și nici nu aveam cum să fac asta pe Facebook”, spune acesta.

Menționăm că pagina de Facebook cu numele „Valentin Mircea” a fost ștearsă luni.

———————————————————————-

Valentin Mircea, fost șef al corpului de control al premierului Dacian Cioloș a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care pune la îndoială studiile lui Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, Voiculescu nu dovedește că a terminat studiile la Wirstchafts Universitat din Viena, ci doar că le-a început.

„Am avut curiozitatea de a efectua propriile cercetări și am aflat că, într-adevăr, documentul prezentat de Vlad Voiculescu nu dovedește că acesta a terminat studiile la Wirstchafts Universitat Wien, ci doar că le-a început, în 2011, nu în 2001. Pentru cum arată o diplomă de absolvire, vedeți în comentariu. Sper că Vlad Voiculescu are o astfel de diplomă. Dacă nu, înseamnă că este un impostor, oricât de șocant vi se va părea.

Semne de întrebare au mai fost, de la cariera sa fulminantă în marile bănci din Viena cea plină de spioni ruși la documentarul ”Colectiv”, filmat în timp ce era ministru și centrat pe acesta, în locul victimelor și al familiilor acestora și finanțat de fonduri de investiții din Luxemburg.

Deci, cine ești Vlad Voiculescu?”, a scris Valentin Mircea pe pagina sa de Facebook.

În articolul postat pe inpolitics.ro Bogdan Tiberiu Iacob pune sub semnul întrebării studiile lui Voiculescu așa cum apar ele în CV-ul acestuia.

CV-ul oficial al fostului ministru are o mică lacună: nu prezintă perioada studiilor, despre care aflăm că au fost făcute la Viena, la una dintre cele mai prestigioase universități europene, Vienna University of Economics and Business Administration. Din interviuri mai vechi, aflăm, însă, că el a început studiile acolo în 2001, la vîrsta de 18 ani, direct de pe băncile liceului din Pucioasa.

O diplomă destul de bizară, la o primă impresie, pentru că poartă numele de ”Notificare” (Bescheid) și prevede că este un act care poate fi contestat de oricine interesat, în termen de două săptămîni. În plus, o anume formulare cam neortodoxă trimite cu gîndul că notificarea constituie, de fapt, acceptul pentru cursurile de masterat și nu absolvirea lor.

La sugestia fostului ministru, am luat legătura cu ofițerul de presă al Vienna University of Economics and Business Administration, Cornelia Moll, care ne-a transmis că nu poate furniza niciun fel de informație legată de foști ori actuali studenți ori alumni. Dar ne-a indicat un site austriac unde pot fi găsite absolut toate lucrările de licență.
La insistențele noastre, ulterior, a admis că diploma transmisă de Voiculescu ”looks good”, adică pare în regulă.

În concluzie, considerăm că Vlad Voiculescu și-a obținut în 2011, după 10 ani de studiu și cu notă maximă, o diplomă valabilă de master în științe sociale și economice, cu lucrarea de licență – identificată pe siteul sugerat de Cornelia Moll – intitulată ”Dinamica pieței muncii în tranziția României spre economia de piață”, realizată în tandem cu iubita sa de atunci, Mădălina Baltaga. Cea căreia am aflat că îi datorează, de fapt, prin impulsionare, respectiva diplomă, mai scrie Bogdan Tiberiu Iacob.

1 comentariu la “UPDATE Drept la replică/ Fost șef al corpului de control al premierului Cioloș pune la îndoială studiile lui Vlad Voiculescu: Înseamnă că este un impostor, oricât de șocant vi se va părea

  1. Nu am pagină de Facebook, dacă la mine vă referiți. Vă rog să eliminați această ”știre”.
    Nu am comentat nimic despre studiile lui Vlad Voiculescu și nici nu aveam cum să fac asta pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *