Skip to content
Politică

UPDATE Drept la replică / Furtună în Sectorul 5: posibila revenire a lui Vanghelie aduce frica de procurori. Băsiştii i-au dat cu flit / SURSE

" "

UPDATE 16:31

Redăm mai jos un drept la replică primit, miercuri, de la Valentin Niţu, candidatul PMP la Primăria Sectorului 5:

" "
" "

“Stimaţi Domni!
În urma articolului «Furtună în Sectorul 5: posibila revenire a lui Vanghelie aduce frica de procurori. Băsiştii i-au dat cu flit» –http://psnews.ro/furtuna-in-sectorul-5-posibila-revenire-a-lui-vanghelie-aduce-frica-de-procurori-basistii-i-au-dat-cu-flit-surse-121614/
Publicat pe site-ul dvs, în baza dreptului la replică, ţin să vă fac următoarele precizări:
•    Nu am făcut, nu fac şi nu voi face nici o înţelegere cu fostul primar al Sectorului 5 sau cu alţi membrii al administraţiei publice;

•    Nu plec de la premiza că toţi oamenii care lucrează în Primăria Sectorului 5 trebuie schimbaţi – cred cu tărie în meritocraţie şi sunt convins că în Administraţia  Locală a Sectorului5 există profesionişti, oameni care şi-au făcut corect datoria faţă de cetățeni.

•    Viitorul meu mandat de Primar va fi bazat pe transparenţă şi pe soluţii concrete. Bugetul Sectorului, dacă este administrat cu profesionalism, poate să scoată Sectorul 5 din bezna în care se afla acum.

•    Nu am fost concediat din funcţia de Director Spaţii Verzi, responsabil cu spaţiile verzi din parcuri din cadrul SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, ci mi-am depus DEMISIA începând cu data de  29.03.2016 din cauză că PROIECTUL MEU legat de reabilitarea parcurilor şi a locurilor de joacă pentru care există bani alocaţi în Bugetul Local aferent anului 2016, proiect pe care l-am promovat şi susţinut din calitatea mea de Consilier Personal al Primarului Interimar Dan Croitoru a fost blocat din motive politico-USL-iste, neţinând cont de nevoile celor 270.000 de cetăţeni ai Sectorului 5 pe care cu mândrie îi reprezint şi pentru a căror bunăstare o să mă lupt până în pânzele albe.

•    Sunt candidatul cetăţenilor Sectorului 5, un om care propune proiecte şi soluţii concrete şi care iubeşte Sectorul 5. Înţelegerea transpartinică demonstrează că nu se doreşte o schimbare a sistemului corupt existent în administrația publică ci menţinerea aceloraşi oameni cu aceleaşi interese.

•    Reamintesc, cu prietenie, domnilor din presă că numele meu este VALENTIN NIŢU, nu Daniel.

Proiectele şi programul meu de candidat pot fi găsite pe pagina mea de candidat:
Facebook.com/nituprimarla5
Mulţumesc anticipat pentru publicarea acestor precizări”.

———-

Furtună în Sectorul 5: posibila revenire a primarului suspendat Marian Vanghelie aduce cu sine frica de procurori. Băsiştii i-au dat cu flit celui care a condus sectorul timp de 15 ani de zile.

Potrivit unor surse din Primăria Sectorului 5 citate de Cetăţeanul.net, toţi directorii din această instituţie au intrat de câteva zile în degringoladă, din cauza eventualei reveniri a lui Marian Vanghelie în alegerile locale, date fiind şansele enorme ale acestuia de a fi reales primar. Scăpați de primele descinderi ale procurorilor anticorupție în ograda lor, angajații lui Vanghelie nu se gândesc decât la momentul în care s-ar putea liniști apele.

Conform surselor citate, pe perioada în care edilul a primit „interzis” la sediul instituției, oamenii de acolo i-au dat asigurări, prin interpuși, că rămân alături de el. Numai că mulți dintre aceștia se pare că au trecut de cealaltă parte a baricadei și nu l-ar mai susține pe Vanghelie pentru ca acesta să se întoarcă ca edil.

Zvonul privind întoarcerea lui Marian Vanghelie i-a pus pe jar pe uni din foștii săi colaboratori. Deși revenirea primarului nu le-ar displăcea, oamenii au înțeles că, odată cu el, va crește și grija procurorilor anticorupție față de primărie. Și, implicit, față de activitatea trecută a celor scăpați până acum de valurile anticorupției ce au lovit Primăria Sectorului 5.

Zilele acestea au apărut zvonuri din interiorul Primăriei că mulți dintre directori au migrat către zona de dreapta, pentru a stopa revenirea lui Vanghelie. Aceștia l-ar fi contactat pe liderul PMP, Daniel Nițu (consilier local al sectorului, care are o activitate intensă în jurul ADP Sector 5), pentru a-i propune o colaborare, în vederea susținerii pentru fotoliul de edil al sectorului 5. Potrivit surselor portalului menţionat, directorii ar juca la două capete, aceeași propunere fiind făcută de aceștia și liberalului Ovidiu Raeţchi. Se pare că unul dintre cei doi ar fi și acceptat propunerea, în schimbul menținerii pe funcție a directorilor lu Vanghelie.

Totodată, Marian Vanghelie ar fi bătut și la ușa lui Traian Băsescu, pentru a le propune o înțelegere privind susținerea lui Nițu, dar liderii PMP au reacționat dur și au spus: NU!

Auzind de negocierile oamenilor săi cu Niţu, Vanghelie l-a dat afară, prin interpuşi, din postul de consilier al primarului interimar, Dan Croitoru.

Citiţi mai multe AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *