Skip to content
București

UPDATE Drept la REPLICĂ / Încă un tun din bani publici

Facebook/Daniel Baluta

UPDATE 06.09.2017

Redăm mai jos dreptul la replică primit de la Primăria Sectorului 4, în urma publicării articolului de mai jos:

”Primăria Sectorului 4 dorește să vă informeze că că prin realizarea acestei proceduri de licitație publică pentru achiziția de produse de papetărie și materiale de curățenie a implementat o recomandare a Curții de Conturi.

Practic, am asigurat pentru primărie cât și pentru toate direcțiile descentralizate, prețuri unitare dar și calitate foarte ridicată. Acest lucru a fost realizat în baza unei licitații deschise.

De aceea, condamnăm energic modalitatea în care a fost prezentată această procedură și vă solicităm să îndreptați această eroare, astfel încât realitatea să nu fie prezentată distorsionat.”

——————————————–

Citiți în cele ce urmează despre încă un tun din banii bucureștenilor: 20 de milioane de lei pentru articole de birotică și papetărie.

Se întâmplă la primăria Sectorului 4, unde primarul Daniel Băluță a atribuit doua contracte in valoare totala de 20 milioane lei pentru furnizarea de articole de birotica si papetarie pentru o perioada de 4 ani, potrivit site-ului de licitatii publice.

Suma a fost impartita in doua loturi, pentru fiecare semnandu-se cate un acord-cadru.

Mai exact, potrivit Hotnews.ro, primul acord cadru se refera la furnizarea de produse de hartie si carton, a fost incheiat pe 30 august cu firma DDA BIROTICA OFFICE SRL, iar valoarea acestuia este de 2.111.390 lei fara TVA.

Aceasta companie a semnat de la inceputul anului nu mai putin de 12 contracte cu alte institutii de stat printre care: Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucuresti, MINISTERUL APARARII – UNITATEA MILITARA 02216 CLUJ-NAPOCA, Ministerul Dezvoltarii Regionale , Administratiei Publice si Fondurilor Europene, SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA VALCEA, UNITATEA MILITARA 02494, Universitatea Stefan cel Mare Suceava etc.

Primaria Sectorului 4 a atribuit doua contracte in valoare totala de 20 milioane lei pentru furnizarea de articole de birotica si papetarie pentru o perioada de 4 ani, potrivit site-ului de licitatii publice. Suma a fost impartita in doua loturi, pentru fiecare semnandu-se cate un acord-cadru.

Al doilea acord-cadru se refera lsa achizitia de  produse de papetarie si birotica, a fost incheiat pe 30 august cu firma OFFICE&MORE SRL, iar valoarea acestuia este de 17.919.429.26 lei fara TVA. Firma are un singur asociat – URDUBAN DUMITRU.

Societatea a mai incheiat cu Primaria Sectorului 4, pe 31.07.2017, doua acorduri cadru pe 4 ani pentru furnizare produse curatenie si igiena, in valoare totala de 15 milioane lei.

Pe 28 februarie 2017, sociatatea a incheiat un acord cadru  de 1.340.440 lei fara TVA cu DIRECTIA GENERALA REGIONALA A FINANTELOR PUBLICE PRAHOVA pentru furnizare cartuse pentru imprimante si copiatoare.

In cazul acordului-cadru, Primaria nu este necesar sa cumpere de suma maxima preevazuta in contracte, avand posibilitatea sa comande pana la aceasta suma, in functie de ce nevoi are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *