Skip to content
Politică

UPDATE Drept la replică / Scandal la limita legii. Răzvan Mironescu (PNL), acuzat că şi-a făcut campanie printre elevi. Revolta unui părinte EXCLUSIV (FOTO)

UPDATE 29 martie, 13:33

Redacţia PSnews.ro vă prezintă, mai jos, dreptul la replică primit, marţi, de la deputatul PNL Răzvan Mironescu:

„Datoria mea ca deputat si ca parinte este sa incurajez tanara generatie sa invete

 Sunt foarte surprins si totodata dezamagit de acuzele complet nefondate care mi-au fost aduse in legatura cu o presupusa actiune electorala la Colegiul Economic Kiritescu din sectorul 6 . In Romania, in ultima perioada, rezultatele la invatatura ale elevilor sunt intr-o descrestere accentuata. Este suficient sa ne uitam peste notele de la simularile nationale din acest an. Sunt n studii care arata ca elevii romani sunt foarte demotivati si nu mai doresc sa invete. Consider ca este de datoria fiecaruia dintre noi sa incurajam noua generatie sa invete. Trebuie gasite solutii pentru a-i stimula si pentru a le arata ca doar prin educatie pot progresa in viata. Sunt si eu tatal unui baietel de 10 ani si imi doresc sa fie parte a unei Romanii educate. Asta am facut la liceul Kiritescu. I-am incurajat pe copii sa invete , sa se pregateasca petntru viata si nimic mai mult.

Mai mult, in plus de asta, am considerat oportun si necesar sa inmanez elevilor participanti la Targul International al Firmelor de Exercitiu de la  Praga drapelul Romaniei pentru a fi arborat la loc de cinste in standul Romaniei .La acel moment nici macar nu eram candidat la Primaria Sectorului 6. De la a sustine o initiativa menita sa incurajeze tanara generatie sa invete la campanie electorala e cale lunga. Dar dupa cum observ, a inceput campania electorala si atacurile nefondate. Insa va asigur ca voi continua sa sprijin initiativele de acest gen, ca parinte si om care-si doreste sa traiasca intr-o Romanie educata”.

————–

ŞTIRE INIŢIALĂ (28 martie)

Scandal la limita legii. Deputatul Răzvan Mironescu (candidatul PNL la Primăria Sectorului 6) este acuzat că şi-a făcut campanie printre elevi, provocând, astfel, revolta unui părinte.

Recent, PSnews.ro a intrat în posesia unei sesizări trimise către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), prin care un părinte reclamă nu doar diverse nereguli pe care le-ar fi comis un director de liceu, ci şi propaganda electorală pe care ar fi făcut-o Răzvan Mironescu.

Amintim că Legea educaţiei naţionale (Legea nr. 1/2011) prevede foarte clar la articolul 7, alineatul 1:

„În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică şi prozelitismul religios”.

CITIŢI ŞI: Replici halucinante ale unui deputat PNL, chiar dacă ştie că ar putea încălca legea EXCLUSIV

Redăm mai jos întreaga sesizare:

„Subsemnatul, părinte al unei eleve din Colegiul Economic «Costin C. Kiritescu» din București, Sector 6, vă aduc la cunoștință următoarele:

Școala a primit o finanțare de aproximativ 40.000 de euro de la Consiliul Local – Primăria Sectorului 6 în vederea participării elevilor merituoși la Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu desfășurat la Praga în perioada 16 – 19 Martie 2016.

Profesorii coordonatori au nominalizat un număr de 8 elevi din fiecare firmă de exercițiu participantă, lista fiind înmânată d-nei director Popescu Loredana, care a realizat o selecție după criterii doar de dumneaei știute, restul elevilor fiind trecuți pe o listă de rezervă.

Elevii selectați și profesorii coordonatori au fost chemați joi, 11.03.2016, ora 12:30, în sala de ședințe de la Inspectoratul Școlar, sub pretextul că sunt ascultați cum prezintă Power Point-ul Firmei de exercițiu, ceea ce nu s-a întâmplat, deoarece s-au trezit că doamna director Popescu Loredana a venit  cu viceprimarul de la Primăria Sectorului 6 Adrian Enache și domnul Deputat Răzvan Mironescu, cel din urmă lăudându-se cu câte a făcut pentru liceu și elevii din sectorul 6 și promițând lucruri mărețe pe viitor (din câte am înțeles, candidează pentru funcția de Primar la Sectorul 6), ceea ce mă determină să cred că a fost PROPAGANDĂ ELECTORALĂ ÎN ȘCOALĂ  în rândul elevilor (dintre care unii minori) și al profesorilor, fapt ce este INTERZIS PRIN LEGE și care s-a realizat și cu știrea Inspectoratului Școlar (vezi foto – descărcată de pe Facebook Răzvan Mironescu).

Mironescu 1

Mironescu 2

Locurile neocupate de elevii de pe lista de rezervă au fost ocupate de alte persoane, cum ar fi: fiica doamnei director adjunct Negoianu Nicoleta în vârstă de 9 ani, secretara Colegiului C.C.K., Cărindățoiu Daniela, împreună cu soțul, contabila Ion Lorana, administratora Purcărescu Silvia și un alt grup de persoane care nu au nici o legătură cu firmele de exercițiu,  cu Sectorul 6 sau cu Colegiul CCK : Nistor Marius (liderul Sindicatului Spiru Haret), Militaru Ștefan (jurist Sindicatul Spiru Haret), Olteanu Paula (jurist în cadrul ISMB), Alexandrescu Marian (informatician Inspectoratul Şcolar Sector 6),  Stoica Adriana (fost inspector la IS 6) și alte personaje necunoscute (…).

MOD tabel participanti

Acest  grup de persoane a vizitat  Schönbrunm în Viena (20 euro / bilet pentru adult), dar și 4 obiective  din Praga (aprox. 10 euro / bilet adult). Oare acestea au fost plătite tot din banii de la Primăria Sectorului 6 alocați pentru elevi?

Întreb:

 • Cum este posibil ca banii publici alocați pentru elevii merituoși să fie folosiți pentru rude, inspectori, personal auxiliar și diverși?
 • Cum au plecat aceste persoane în deplasare: au concediu medical sau de odihnă?
 • Și pentru care motiv au fost luați, deoarece nu au stat alături de elevi în timpul competițiilor, ci s-au plimbat prin Praga împreună cu doamna director Popescu Loredana?
 • Copiii noștri de ce nu au fost luați, iar dacă au fost considerați inapți, de ce nu au fost luați cei cu rezultate deosebite la învățătură și meritau să participe mai mult decât pleiada de susținători ai doamnei director ?
 • Deputatul Mironescu cunoaște oare situația?”

Ne întrebăm care este legătura dintre învăţământ şi Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, comisie unde Răzvan Mironescu activează ca vicepreşedinte. De asemenea, ne punem problema: dacă ACUM, în pre-campanie, un candidat la primărie se comportă aşa de lejer în raport cu legea, cum va acţiona el când se va vedea în fruntea bucatelor, cu atâţia bani publici pe mână?

4 comentarii la “UPDATE Drept la replică / Scandal la limita legii. Răzvan Mironescu (PNL), acuzat că şi-a făcut campanie printre elevi. Revolta unui părinte EXCLUSIV (FOTO)

 1. Acest individ s-a plimbat prin lume (ce expert in deseuri radioactive???) cu sprijinul Agentiei Nucleare si pentru Deseuri Radioactive (ANDR). Mai mult, ANDR a incheiat o serie de contracte cu firma (RAV Management) acestui individ. Toate afirmatiile de mai sus pot fi probate prin solicitarea informatiilor la ANDR. In schimb, Presedintele ANDR a fost sustinut in excrocheriile facute ulterior.

 2. RUSINE Mironescu!
  In 2012 te ai deputatit sub fusta sefului tau de partid Manescu.
  Acum ai tupeul sa promiti promisiuni. „Promit doar lucruri pe care sunt sigur ca le pot face”.
  Cum draku vine asta???
  Pai daca sef-tu, Manescu, nu a fost in stare, faci tu??
  Pe bune??
  Acum ai ajuns sa te folosesti de scolile din sector? Sa iei banii de la „gura” copiilor ca sa ti plimbi camarila politica??
  Esti de o nesimtire rar intalnita.
  RUSINE

 3. Pe principiul ,, Orice facere de bine…………” ! Nu dl. deputat a facut listele, ci directoarea, el doar a facilitat finantarea !!! (părinte al unui elev rămas acasă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *