Skip to content
" "
Politică

UPDATE Drept la replică/ Se anunță un nou val de plecări din PNL. Lideri importanți, pregătiți de transfer EXCLUSIV SURSE

facebook.com

UPDATE 13:11

Liberalul Ion Marcel Vela a oferit, miercuri, un drept la replică, redacției de știri PSNEWS.RO, pe care vă invităm să îl citiți mai jos.

" "

”Este o diversiune. Eu sunt membru fondator al filialei PNL Caraș Severin din 1990 și voi rămâne membru PNL toată viața. Nu am vorbit cu nimeni de vreo plecare, nu știu pe nimeni să se afle în situația de a pleca”, ne-a declarat acesta.

————————————————————————————————————————————-

Există zvonuri potrivit cărora, la începutul lunii septembrie, noua conducere aleasă a liberalilor ar pregăti schimbări importante în structurile de conducere a celor două camere parlamentare, fapt ce ar nemulțumi liberali care nu se află în tabăra câștigătoare din jurul liderului Ludovic Orban.

În acest context, surse politice au declarat pentru PSnews.ro că mai mulți parlamentari se află în negocieri cu ALDE, dar și cu PMP.

Mai mult: sursele Psnews indică faptul că, după ce europarlamentarul Ramona Mănescu a dat tonul plecărilor din PNL, alte nume sunt la încălzire pentru dezertare, printre care senatorul Marcel Vela (fost primar de Caransebeș), Iuliana Scântei (vicepreședinte al Senatului) și deputatul PNL Cătălin Predoiu (fost ministru al Justiției).

Marcel Vela, fost primar de Caransebeș

Ion Marcel Vela a fost ales preşedinte al filialei PNL Caraş-Severin începând cu luna ianuarie 2008. A fost numit secretar executiv al PNL în 2009 şi ales de către Congresul PNL din anul 2010, membru al Biroul Politic Central. A fost primar al Caransebeşului din anul 2004 până în 2016, viceprimar al municipiului în perioada 1992-1996 şi prefect al judeţului Caraş-Severin, între anii 2000 – 2001.

În activitatea politică şi administrativă a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de Ofiţer”, în anul 2000, de către preşedintele României la acea vreme, Emil Constantinescu, şi a primit, în anul 2004, Ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” de la preşedintele României la acea vreme, Ion Iliescu. Papa Benedict al XVI-lea i-a conferit, în anul 2010, Diploma de Onoare a Cetăţii Vaticanului. Totodată, Episcopul Caransebeşului, Lucian, i-a conferit, tot în 2010, Ordinul şi Crucea „Miron Cristea”, iar Patriarhul României, Daniel, i-a decernat, în acelaşi an, Ordinul „Stephanus Magnus”.

Iuliana Scântei, favorita fostului ministru al Justiției Tudor Chiuariu

Laura-Iuliana Scântei, în vârstă de 40 de ani, a ocupat prima poziție pe lista PNL Iași pentru Senat și este de profesie notar. Ea a fost consiliera liberalului Tudor Chiuariu, pe atunci ministru al Justiției în guvernul Tăriceanu.

Laura-Iuliana Scântei a intrat în vizorul presei când a reușit, în doar trei luni, să câștige două concursuri: unul pentru consilieri juridici asimilați magistraților, altul pentru notari.

Cea mai recentă situație care a adus-o în atenția publică pe Iuliana Scântei a fost dezvăluirea făcută de către Dan Andronic în Evenimentul Zilei, potrivit căreia actuala senatoare a intrat de 9 (nouă) ori în arhiva SIPA pe vremea când făcea parte din comisia ce verifica documentele conținute acolo. Liberala a confirmat această informație, adăugând că respectiva comisie a constatat o serie de nereguli legate de arhiva SIPA, pe care le-a transmis CSAT.

Predoiu, apropiat al lui Băsescu

Pe 29 februarie 2008 Cătălin Predoiu a devenit ministru al justiției în cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu. Numirea sa i-a nemulțumit pe vicepreședinții PNL, Ludovic Orban, Crin Antonescu și Norica Nicolai, care i-au reproșat premierului Tăriceanu că nu au fost consultați și au aflat din presă de nominalizarea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției, precum și de faptul că s-a încălcat o decizie a conducerii partidului. În cadrul Guvernului Boc, Predoiu și-a continuat mandatul de ministru, pe care l-a menținut și în Guvernul Ungureanu.

Numele lui Cătălin Predoiu nu a rămas nepătat de-a lungul timpului. În momentul în care a devenit ministru, la adresa acestuia au fost aduse câteva acuzații. Firma de avocatură la care era asociat, Zamfirescu Racoți Predoiu, a fost consultantul principal pe probleme juridice al grupului Rompetrol condus de Dinu Patriciu, dar Traian Băsescu a fost cel care i-a luat apărarea, spunând la acea vreme că “speculațiile legate de activitatea anterioară a acestuia nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în Ministerul Justiției” și că “un bun avocat comercial poate reprezenta pe oricine, inclusiv pe mine, inclusiv pe premierul Tăriceanu” .

Altă pată de pe biografia profesională a lui Cătălin Predoiu o constituie actualele coduri (penal, respectiv de procedură penală), din care peste 100 de articole au fost desființate de către CCR, pe motiv de neconstituționalitate. Cele două coduri au fost elaborate de către o echipă condusă de Predoiu și de fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica.

Citiți și DEMISIE răsunătoare în PNL SURSE

Până una-alta, deznodământul acestui val de plecări dinspre PNL către ALDE și PMP se va vedea la începutul sesiunii parlamentare ce debutează pe 1 septembrie, partidele de la putere fiind interesate să preia parlamentari PNL, în contextul moțiunii de cenzură pe care oamenii lui Ludovic Orban intenționează să o depună cât mai curând.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *