Skip to content
Politică

UPDATE E oficial! Alexandru Nazare a fost dat afară din Guvern. Anunțul venit de la Palatul Victoria

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE

E oficial! Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi dimineață, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. Premierul a preluat interimatul la ministerul de Finanțe până când se va nominaliza o nouă persoană.

„Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat.

Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar. În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia dlui Nazare.

Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul dlui Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat. Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. Cele mai întârziate proiecte de la Ministerul Sănătății.

Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a declarat premierul Florin Cîțu.

——————————-

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ar urma să fie remaniat, în urma discuției pe care premierul ar fi avut-o miercuri seară, în biroul său, cu președintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban s-a opus schimbării din funcție a șefului de la Finanțe, însă premierul a trimis deja decretul privind revocare către președintele Klaus Iohannis. Din primele informații, se pare că acesta va fi înlocuit cu Dan Vîlceanu, mâna dreaptă a premierului Florin Cîțu, cunoscut ca „premierul din umbră al României”.

Vîlceanu a fost reales, zilele trecute, președinte al PNL Gorj. Așa cum era de așteptat, Vîlceanu a anunțat că îl susține pe Cîțu pentru șefia PNL. „De fiecare dată am spus că sunt necesare schimbări la nivelul partidului pentru a putea face o schimbare mai profunda în țară. Este nevoie inclusiv de schimbarea modului de interacțiune între noi, felul în care abordăm lucrurile, în care găsim soluții pentru problemele din partid și, mai ales, din țară. S-a vorbit mult despre necesitatea unui ‘suflu nou’. Florin Cîțu are alături oameni cu experiență, dar și oameni aflați la începutul carierei politice. Oameni care înteleg că soluția liberală este dezvoltarea comunităților și că pentru asta avem nevoie de cel puțin 8 ani de guvernare”, a declarat Vîlceanu.

Miercuri, Ludovic Orban a afirmat că, în calitate de președinte al PNL, este mulțumit de activitatea miniștrilor liberali și nu consideră că este necesară remanierea vreunui ministru al partidului. El a adăugat că, în mod normal, acordul coaliției și actul adițional la acest document convenit în urma revocării lui Vlad Voiculescu din Guvern trebuie respectat

„Din punctul de vedere al PNL, eu, ca presedinte al PNL, sunt multumit de activitatea ministrilor PNL si consider ca nu este necesara remanierea niciunui ministru al PNL”, a afirmat Ludovic Orban, intrebat miercuri la Parlament, daca la sedinta coalitiei au fost vicepremieri sau lideri ai coalitiei care au vorbit despre intentia premierului Citu de a remania anumiti ministri.

Menționăm că, până la publicarea acestei știri, ministrul Alexandru Nazare nu a putut fi contactat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *