Skip to content
Politică

UPDATE E oficial: Ionuț Mișa a fost numit în fruntea ANAF

capital.ro

UPDATE 15:31

Decizia premierului Viorica Dăncilă prin care Ionuț Mișa este numit în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost publicat miercuri în jurul orei 15,00 în Monitorul Oficial, scrie Hotnews.

Tot miercuri a fost publicată decizia prin care Mirela Călugăreanu a fost eliberată din funcția de președinte al ANAF.

——————————–

UPDATE 14:18

Fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa va fi numit la şefia ANAF, a confirmat miercuri actualul deținător al portofoliului, Eugen Teodorovici. Senatorul PSD a precizat că a înaintat această propunere premierului Viorica Dăncilă, scrie Adevărul.ro.

„Are o săptămână să prezinte un plan responsabil”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Întrebat care sunt argumentele care au dus la această numire, fiind cunoscute rezultatele lui Mişa în mandatul de la Finanţe, Teodorovici a răspuns că toate argumentele vor fi date în momentul în care apare o decizie oficială de numire.

Chestionat dacă el a venit cu această propunere, ministrul de Finanţe a confirmat.

„Am făcut o propunere în acest asens. Nu fac o propunere ca să mă aflu în treabă. Când faci o astfel de propunere, îţi asumi”, a punctat Orlando Teodorovici.

———————————–

UPDATE 9:02

Fostul președinte al Fiscului Gelu Diaconu a avut marți seară o reacție virulentă în legătură cu ipoteza ca Ionuț Mișa să fie adus la conducerea ANAF.

Într-un status postat pe Facebook, Diaconu susține că sunt „aproape ireparabile” consecințele mandatului lui Mișa din fruntea Ministerului Finanțelor Publice (MFP) și că în mandatul acestuia „s-au făcut cele mai grave erori de politică bugetar-fiscală de la Revoluția din ’89 încoace”.

Iată mesajul integral al lui Gelu Diaconu (menționăm că Pablito este porecla președintelui PSD, Liviu Dragnea):

„Din cate stiu, zvonul numirii lui Misa ca președinte al ANAF devine aproape certitudine, dupa cum am declarat in aceasta seara la postul RTV.

In timpul mandatului de ministru a lui Ionuț Misa s-au făcut cele mai grave erori de politica bugetar-fiscala de la Revoluția din 89 încoace. Consecințele sunt aproape ireparabile.

Tot sper ca nu este un blestem al poporului roman și ca venirea lui ca șef al ANAF este doar un zvon al prietenilor lui Pablito. Sper…Poate se schimba ceva pana la publicare in MO!!!

P.S. Mai vreti un nume: Alex Draghici- Vicepresedinte colectare”.

————————————

Vă era dor de fostul ministru al Finanțelor Publice Ionuț Mișa? Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Surse guvernamentale au declarat pentru Realitatea TV că mutarea a avut loc marți seară. Motivul ar fi reprezentat de rezultatele foarte slabe privind colectarea la bugetul de stat.

Ionuţ Mişa a fost ministru în guvernul Mihai Tudose. El a fost înlocuit la Ministerul Finanțelor de către Eugen Teodorovici. Același Mișa a fost în trecut directorul Direcției mari contribuabili din ANAF și secretar de stat la Finanțe în cabinetul Sorin Grindeanu.

Amintim că Mișa și-a câștigat o reputație nu tocmai onorabilă, din cauza numeroaselor modificări ale Codului Fiscal din mandatul lui ministerial, precum și din cauza incapacității de a explica în mod clar necesitatea acestor schimbări.

Un episod memorabil s-a petrecut în platoul Antena 3, când Ionuț Mișa – pe atunci ministru – a vorbit cu o voce gâtuită de plâns despre respectivele schimbări fiscal-bugetare. Găsiți secvența AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *