Skip to content
Politică

UPDATE / E oficial: Mihai Fifor la Apărare, Gheorghe Șimon la Economie

UPDATE 15:33

Mihai Fifor și Gheorghe Șimon au depus marți jurământul de învestitură. Fifor a devenit astfel oficial ministru al Apărării Naționale, în timp ce Șimon este noul ministru al Economiei, potrivit Digi 24.

UPDATE 13:29

Administrația Prezidențială a anunțat în urmă cu puțin timp că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele legate de numirea noilor miniștri și că jurământul de învestitură este programat pentru ora 15:00 la Palatul Cotroceni.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 12 septembrie a.c., următoarele decrete:

  • Decret privind revocarea din funcția de membru al Guvernului a domnului Mihai-Viorel Fifor, ministrul Economiei;
  • Decret privind numirea domnului Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Apărării Naționale;
  • Decret privind numirea domnului Gheorghe Șimon în funcția de ministru al Economiei.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc marți, 12 septembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni (oportunități de imagine pentru toți jurnaliștii acreditați)”, se arată în comunicatul citat.

—————————————————

UPDATE 12:18

Întrebat cum de și-a dat acum acordul Klaus Iohannis asupra numirii lui Mihai Fifor la Apărare, având în vedere că același Iohannis l-a respins în 2015 pe Fifor, când acesta fusese propus la Transporturi, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu nu am aceleași informații pe care le aveți dumneavoastră în legătură cu ce va face președintele Iohannis, dar Mihai Fifor este membru al Guvernului și a arătat că este un membru bun și responsabil”.

—————————————

UPDATE 12:13

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat în urmă cu puțin timp că Mihai Fifor este noul ministru al Apărării, iar Gheorghe Șimon – cel al Economiei.

Același Dragnea a dat asigurări că l-a sunat luni seară pe președintele Klaus Iohannis în legătură cu cele două propuneri (având în vedere că atât ministrul Apărării, cât și cel al Economiei sunt membri ai CSAT), iar șeful statului a fost de acord.

——————–

Partidul Social Democrat (PSD) a scos marți din mânecă un nume cunoscut pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN), în locul lui Adrian Țuțuianu.

Astfel, favoritul pentru preluarea funcției de ministru al Apărării este actualul șef de la Economie, senatorul PSD Mihai Fifor (președintele Consiliului Național al formațiunii politice), potrivit unor surse citate de Digi24.

Totodată, în locul lui Fifor în calitate de ministru al Economiei ar urma să vină Gheorghe Șimon, deputat și vicepreședinte PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *