UPDATE E oficial! Ministrul Muncii şi-a dat demisia

Marius Budai
Marius Budai

UPDATE 11:15

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a depus demisia la Cancelaria premierului Marcel Ciolacu şi urmează să se ia act de ea după şedinţa Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe. „Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul.

”M-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe. Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză. Este reacţia firească în oroce democraţie consolidată a Europei”, a anunţat şeful Executivului.

UPDATE 10:40

Ministrul Muncii va fi condus interimar, până la numirea unui nou ministru, de către vicepremierul Marian Neacșu, au declarat joi surse guvernamentale.

–––––––––––––

Ministerul Muncii, Marius Budăi, urmează să îşi dea joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov, au declarat surse politice pentru News.ro. Anunţul ar urma să fie făcut în şedinţa de Guvern care începe la ora 11.00.

Potrivit surselor, ministrul era aşteptat astăzi să preznte premierului Marcel Ciolacu raportul privind situaţia din centrele de îngrijire a bătrânilor, în urma scandalului de la azilele din Ilfov.

Premierul Marcel Ciolacu declara că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care au făcut astfel de lucruri şi că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale , pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap. Una dintre organizaţiile reprezentative, Centrul pentru Resurse Juridice, care a a avut un protocol cu Ministerul Muncii în baza căruia putea face controale neanunţate în aceste centre, protocol denunţat unilateral de minister, a refuzat să participe la discuţii.

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide au anunţat organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”, organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia „au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, „mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: