Skip to content
Politică

UPDATE E oficial! Nicușor Constantinescu, acuzat de abuz în serviciu

www.europafm.ro

UPDATE 13:30

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

 

CONSTANTINESCU NICUȘOR-DANIEL, la data faptei președinte al Consiliului Județean Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave,

 

     CENUȘĂ TITI, la data faptei arhitect șef în cadrul Consiliului Județean Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave,

 

   ICHIM IOAN, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 

În perioada iulie 2007 – aprilie 2013, suspecții Constantinescu Nicușor-Daniel și Cenușă Titi, în calitățile menționate mai sus, prin acțiuni concertate, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică „Documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere”.

Suspecţii Constantinescu Nicușor-Daniel și Cenușă Titi au coordonat acţiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța.

Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea, de către președintele Consiliului Județean, în mod coordonat, a unor plăți neegale în valoare totală de 11.621.345,49 lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de suspectul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor județene).

Restul plăților au fost făcute din bugetul Consiliului Județean Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale).

Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nici o utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive).

Toate aceste lucruri s-au produs în condițiile în care:

– societatea administrată de suspectul Ichim Ioan nu a predat niciodată beneficiarului produsele care au făcut obiectul procedurii de achiziție publică organizată de Consiliul Județean Constanța,

– niciuna dintre situațiile de plată/decont rectificativ, anexată facturilor, nu cuprinde, în condițiile legii, cantitățile și prețurile unitare ale serviciilor de cadastru care au fost achiziționate în baza acordului menționat mai sus.

 

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă, remis, vineri de Direcția Națională Anticorupție, redacției de știri Psnews.ro.

—————————————–

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu a fost adus vineri, la DNA, pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupţie.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a chemat jurnaliştii să vină vineri dimineeaţa la sediul DNA.

Iată scrisoarea deschisă a lui Nicuşor Constantinescu:

„Drept urmare a plâgerilor, mi s-a făcut un nou dosar penal“, a presupus el la intrarea în sediul DAN   „Scrisoare deschisă După 4 ( luni ) de inchisoare la Peniteciarul Poarta Albă, după ce am fost (re)arestat ”preventiv” din Spitalul Judeţean Constanţa şi condamnat la 5 cinci ani de puşcărie, cu executare pentru iniţierea si ducerea la îndeplinirea a 2 două hotărâri de Consiliu Judeţean Constanţa, privind Centrul Militar Zonal, după ce mi-au interzis din 19 februarie 2015 să exercit MANDATUL de Preşedinte al CJ Constanţa, împidicându-mă să mai candidez la acestă funţie pentru care dumneavoastră sutele de constănţeni ‘m-ati ales prin vot, de 3 (trei ) ori din ”4 în 4 ani” uninominal, timp de 12 ani (2004 – 2016), DNA Constanţa recidivează! 

  Continuând seria ABUZURILOR PENALE şi POLITICE a mea şi a dumneavoastră, electorii mei constănţeni, ca RĂZBUNARE pentru că am semnat din nou, noi Plangeri penale, Memorii, Petiţii împotriva ”magistraţilor, procurori DNA Constanţa şi judecători” (Pr. DNA Bodean Andrei, Preşedinte DNA Constanţa Sorin Constantinescu, judecatorul Suciu Iulia Cezara, Lucin Lică Tribunalul Constanţa, purtător de cuvânt respectiv Judecător Năstase Dan Iulian şi de la Curtea de Apel Constanţa promovat Şeful Secţiei Penale la preluarea Recursului meu în Dosarul CMZ, celebrul judecător dat afară de CSM din Magistratură pentru favorizarea infractorului, cand era Şeful Parchetului la Tribunalul Braşov în 2009!!!  

În 21 septembrie 2016 am fost citat de urgentă, de aceeaşi procurori DNA Constanţa pe care i-am reclamat, să fiu adus sub escortă la DNA Constanţa pe 3 septembrie 2016, ora 9 a.m. fiind cercetat de urgenţă, într-un nou Dosar Penal în calitatea de suspect într-un Nou Dosar 209/P; 2013 pentru abuz in serviciu!!!

Plângerile penale, Memoriile şi Reclamaţiile făcute de mine împotriva magistraţilor constanţeni pentru cercetare abuzivă ”represiune NEDREAPTĂ, ABUZURI ÎN SERVICIU, tortură fizică şi psihică, Încalcarea Drepturilor şi LIBERTĂŢILOR FUNDAMENTALE ale Omului, inclusiv al LIBERTĂŢII mele, repetate în ultimii 2 (doi) ani, au generat fabricarea unui NOU DOSAR PENAL POLITIC ABUZIV cu aceleaşi aşa-zise ”infracţiuni”, iniţierea şi ducerea la îndeplinire a Hotărârilor de Consiliul Judeţean Constanţa!!!

Aceaste Legi Judeţene, aceste Hotărâri de Consiliul Judeţean sunt Programele economice-sociale ale Judeţului Constanţa pentru care m-aţi votat ca Preşedinte Consilul Judeţean Constanţa. Aşa funcţionează DEMOCRAŢIA în lume, inclusiv în Uniunea Europeană respectiv în SUA.    Aceaste Hotărâri de Consiliu Judeţean, majoritatea legale şi în vigoare şi astăzi pot fi CONTESTATE de orice cetăţean, la Instanţa civilă de Contencios-Administrativ ca orice ACT contestabil, ( inclusiv procesele verbale la Poliţia Circulaţiei) dacă cetăţenii le consideră nelegale sau dacă consideră că le afectează interesele şi drepturile acestora! Prefectul Judeţului dă aviz de legalitate sau le contestă la aceeaşi instanţă de Contencios-Administrativ.  

La o medie de 50 de Hotărâri de Consiliu Judeţean pe o lună, respectiv 600 (şase sute) pe AN, în 11 (unsprezece) ani înseamnă o sumă de aproximativ 6600 (şase mii şase sute) de Hotărâri de Consiliul Judeţean!!! Recunosc Public, eu le-am iniţiat pe majoritatea! Majoritatea Democratică a consilierilor judeţeni, votaţi de dumneavoastră, le-a aprobat prin VOT! Şi cu C.N.D.

Preşedintele Consilului Judeţean Constanţa le-am dus la îndeplinire.   Şi pe cele privind reabilitarea a peste 500 de şcoli, grădiniţe şi licee în mediul rural. Şi pe cele privind reabilitarea celor peste 200 de camine culturale (ruinate acum 12 ani) respectiv dispensare medicale şi pe cele privind reabilitarea a peste 1600 de drumuri judeţene şi comunale şi pe cele privind pietruirea ULIŢELEOR de pământ şi pe cele privind dotarea cu Calculatoare şi Laboratoare informatice în şcolile rurale, programele anuale de acordare a rechizitelor copiilor, a cadourilor, etc.

Şi pe cele privind reabilitarea infrastructurii Judeţului Constanţa inclusiv apa-canalizare achiziţionarea, pe fonduri U.E., zeci de ambulanţe tip incendii, şenilatelor pentru viscol, a maşinilor pentru descarcerare şi incendii, a reabilitarii Spitalului Judeţean Constanţa în procent de 70 % şi a aducerii de Doctori si echipamente moderne medicale etc. Tot eu am reabilitat Policlinica 2 integral în Municipiul Constanţa, Delfinariu mărindu-l de la 400 de locuri la 1350 de locuri .  

Trebuie să recunosc că tot eu ştiind că singurul delfin Marc va muri, am achiziţionat delfinii actuali, Nini si Cencen, din China, bucurând zeci de mii de copii romani. Tot eu am adus zeci de mii de copii de români de peste Prut sa vada Marea Neagra in tabere, inclusiv pe copii români din Harghita si Covasna . Recunosc aşa cum se menţionează în rechizitoriul CMZ şi în condamnarea mea la 5 ani de închisoare, că tot prin hotărâri de Consilul Judetean Constanţa am dat bani unor copii constanţeni bolnavi de cancer, leucemii şi alte boli incurabile în romania .    Sute de adulţi constanţeni au primit tot prin hotărâri Consilul Judeţean Constanţa, după anilize socio-medicale, fiecarui caz, bani pentru a se putea trata în romania inclusiv la Spitalul Anadolu în Turcia. Nu ştiu cine poate evalua cât costa viaţa copiilor şi adulţilor salvaţi. Nici nu stiu caţi sau putut salva, 50%, 40 % , 60%. Important e ca nu regret ca am facut ce este omeneste posibil !

Recunsoc public că, dacă ar fi să o iau de la cap, începând din 2004, aş proceda IDENTIC! Pentru că acesta este rolul şi menirea în democraţie a unui ALES prin vot dat de constanţeni!

Numai dumneavoastră constanţenii, din 4 (patru) ani sancţionaţi demagogia şi promisiunile mincinoase ale unor politicieni! Nu Procurori DNA numiţi politic aleşi de nimeni nu se pot substitui electoratului şi nici restul Magistraţilor judecători şantajaţi şi nici unul din dosarele Politice Politie DNA.  

Şi acum comunicatele şi Memorandumul Asociaţiei Magistraţilor din Romania nu fac decât să confirme gravele abuzuri şi derapaje antidemocratice ce se produc în Romania în ultimii 2 ani. Inclusiv în ceea ce ne priveşte şi vă priveşte în Judetul Constanţa.   Programele Guvrnamentale nu există, Proiectele Consiliului Judeţean Constanţa nu există, nimeni nu semnează nimic , tuturor le este frică! O frică viscerală de cătuse, de închisoare, de telefoane, de Poliţia Politica DNA, de SRI.  

Pentru 2015-2020, pentru accesarea de fonduri U.E., Pentru Judeţul Constanţa şi pentru Romania nu s-a accesat nimic. Nici un Proiect, Nici un euro nimic, zero proiecte, zero finanţări. Pentru că actualul Consilul Judeţean Constanţa 2016-2020 nu votează prin Hotărâri De Consiliul Judeţean Constanţa nici o Hotarare pentru fonduri UE !

De frică a ceea ce mi s-a întamplat abuziv mie. Nici un funţionar de la Consilul Judeţean Constanţa, sau de la Consiliu Municipal Constanţa .   Sute de milioane de euro a pierdut Judeţul Constanţa din 2015 până acum, în septembrie 2016! Miliarde de euro a pierdut Romania, defapt am pierdut noi toţi dreptul la un trai mai bun, la o sănatate mai bună, dreptul la o speranţă şi încredrea dintre noi.    În ceea ce ma priveşte continui sa lupt din respect pentru dumneavoastră şi familia mea. Eu încă am onoare şi cred în Dumnezeu.   Nicuşor Daniel Constantinescu P.S: Aştept junaliştii interesaţi mâine vineri 23 septembrie, ora 9:00 la sediul DNA Constanţa“ a scris Nicușor Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *