Skip to content
Politică

UPDATE E oficial: Petrache a ieșit la rampă / Sar scântei: întâlnirea lui Blaga, atacată dur din interiorul PNL

jurnalul.ro

UPDATE 16:03

PSnews.ro a avut dreptate: vicepreședintele PNL Marian Petrache a ieșit la rampă și și-a exprimat cu subiect și predicat nemulțumirile legate de mutarea de săptămâna trecută a lui Vasile Blaga.

Concret: șeful CJ Ilfov a a declarat luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, că întâlnirea dintre ex-copreşedintele Vasile Blaga şi mai mulţi foşti democrat-liberali a fost o „gafă”, relatează Agerpres.

El a mai precizat că a cerut în BEx organizarea unui congres al partidului, în vederea unei „clarificări doctrinare”.

„Da: (Vasile Blaga – n.r.) a făcut o gafă. Aceea a fost o gafă. (…) Am spus în interiorul partidului; ce am avut de spus am spus acolo. Nu cred că pot să dezbat problemele interne ale partidului afară. Nu e corect. (A făcut o gafă – n.r.) pentru că nu mai există fostul PDL şi fostul PNL. Există PNL”, a explicat liderul liberal.

Totodată, președintele PNL Ilfov a arătat că a propus organizarea congresului şi pentru reafirmarea sprijinului faţă de Ludovic Orban din partea celor care l-au votat.

Precizăm că Marian Petrache este unul dintre puținii membri ai BEx care nu l-au votat pe Ludovic Orban la Congresul din iunie 2017, ilfoveanul optând pentru contracandidatul Cristian Bușoi.

„Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus, pentru că nimeni nu e exclus din PNL. ( …) Boală lungă, moarte sigură! Sunt voci în partid – chiar dvs. le comentaţi şi spuneţi că e contestat, că nu e contestat. Ludovic a fost ales de 80% dintre cei care au participat la acel congres. În mod normal, cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi, nu avea loc acea întâlnire”, a comentat Petrache.

El a mai afirmat că decizia referitoare la organizarea unui congres poate fi luată de către Consiliul Naţional.

„Dacă vă uitaţi la activitatea mea, nu o să vedeţi niciodată ceva contrar PNL şi mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar trebui să facem. Partidul trebuie să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui. (…) PNL are astăzi o oportunitate extraordinară faţă de publicul de dreapta, trebuie doar să îi ofere. Nu poate să primească fără să îi ofere ceva. (…). Am spus că avem Consiliu Naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul Naţional. Dacă vor să facă congres – bine, dacă nu – asta e. Sper să nu rămânem mereu la discuţiile de la colţuri. Îmi doresc din tot sufletul să ne orientăm cu faţa spre publicul nostru, să îi oferim ceva”, a menţionat președintele CJ Ilfov.

———————————

Scandal la ședința de luni a Biroului Executiv a Partidului Național Liberal (PNL), la conducerea căruia se află Ludovic Orban. Astfel, se pare că întâlnirea pe care Vasile Blaga a avut-o săptămâna trecută în Modrogan cu membri fostului PDL, a produs o mare agitație în interiorul PNL.

Concret: surse liberale au dezvăluit, luni, pentru PSnews.ro că Marian Petrache, vicepreședintele PNL și președintele Consiliului Județean Ilfov, a luat cuvântul în cadrul BEx și a adus o serie de critici dure cu privire la întâlnirea lui Blaga.

Petrache a susținut, astfel, că întrevederea lui Blaga cu fostul PDL nu a fost de bun augur și a avut alte scopuri decât cele anunțate. Mai mult, potrivit surselor noastre, președintele Consiliului Județean Ilfov a acuzat încercarea consolidării unei facțiuni PD în interiorul PNL.

Nu în ultimul rând, liberalul a adus în discuție și organizarea unui Congres, care ar putea lămuri toate problemele din interiorul PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *