UPDATE
Comisiile parlamentare de specialitate au termen până pe 26 octombrie să-l audieze pe Sorin Grindeanu, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a declarat luni secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran.
„Domnul Grindeanu a fost propus pentru a ocupa funcţia de preşedinte al ANCOM, iar Birourile permanente reunite au decis ca termenul comisiilor de specialitate pentru audiere şi raport să fie 26 octombrie”, a spus Bran, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite, potrivit Dcnews
Conducerea Parlamentului a luat, de asemenea, act de demisia lui Adrian Diţă din funcţia de preşedinte al ANCOM.
UPDATE
Premierul Mihai Tudose a trimis Parlamentului documentul oficial prin care propune numirea lui Sorin Grindeanu la șefia ANCOM, potrivit postului de televiziune Digi 24:
————————————————–
Senatorii şi deputaţii stabilesc, luni, data la care vor numi noul preşedinte al Autorităţii de reglementare în telecomunicaţii, după ce șeful ANCOM, Adrian Diţă, a demisionat.
În acest context, potrivit unor informaţii ale postului de televiziune Digi24, premierul Mihai Tudose îl va propune pe predecesorul său, Sorin Grindeanu, pentru acest post.
Născut în decembrie 1973, Sorin Grindeanu este absolvent al Facultăţii de Matematică din Timişoara. A intrat în politică în 1996 şi a ajuns, pentru prima dată, la Palatul Victoria, în decembrie 2014. A deţinut funcţia de ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta, timp de un an. În 2012 a câştigat un mandat de deputat, iar în iunie 2016 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. A renunţat la această funcţie pentru a deveni, pe 4 ianuarie 2017, premier.
Mandatul său a fost marcat de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13, la propunerea ministrului justiţiei Florin Iordache. Actul normativ, în care se stabilea un prag al prejudiciului de 200.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu, a provocat proteste imense. Florin Iordache a demisionat, iar ordonanţa a fost abrogată de Guvern şi, ulterior, anulată de Parlament.
După doar 6 luni de mandat, Sorin Grindeanu a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, ceea ce a dus la o premieră în politica românească. Majoritatea parlamentară a adoptat o moţiune de cenzură prin care şi-a demis propriul Guvern.