Skip to content
Politică

UPDATE E oficial: Victor Ciorbea a plecat în concediu, în plin scandal pe legile justiției EXCLUSIV

UPDATE 16:51

Avocatul Poporului a transmis în urmă cu puțin timp un comunicat de presă conform căruia vizita lui Victor Ciorbea în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

Redăm integral comunicatul:

”Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie”.

———————————————————————————–

În plin scandal generat de controversata Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a plecat în concediu de odihnă.

Concret: contactat miercuri de PSnews.ro, purtătorul de cuvânt al instituției, Matei Alexandru Vîrtosu, a confirmat pentru PSnews.ro că Victor Ciorbea a decis să plece într-un concediu de odihnă, în perioada, 17-30 octombrie, în Statele Unite ale Americii.

Amintim că Avocatul Poporului este singurul care poate ataca la Curtea Constituțională o Ordonanță de Urgență dată de Guvern.

Decizia lui Victor Ciorbea de a pleca în concediu vine la scurt timp după ce Senatul a decis să poată cumula pensia cu salariul, iar remunerația acestuia a fost crescută. Ciorbea ar urma să primească 36.000 de lei (aproape 7.800 euro) lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *