Skip to content
Politică

UPDATE Edilul, denunţat de un afacerist / Vicepreședintele CJ Prahova Radu Ionescu, reţinut de DNA

UPDATE 17:42

UNPR-istul Radu Ionescu, vicepreşedinte al CJ Prahova, a fost reţinut de către DNA după ce a fost denunţat de un om de afaceri de la care ar fi cerut şi primit, printr-un contract fictiv, un Volkswagen Golf în valoare de 22.347 de euro pentru ca edilul să sprijine firma acestuia să obţină contracte cu Consiliul Judeţean, informează un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro.

" "
" "

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2016, a inculpatului

IONESCU CEZAR LIVIU RADU, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, la data faptelor şi în prezent, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente.

Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 – 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți.

Inculpatului Ionescu Cezar Liviu Radu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI Prahova.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

———-

UPDATE 16:22

Radu Ionescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, a fost reţinut, în urmă cu puţin timp, de către DNA.

Edilul (care a fost scos în cătuşe din sediul DNA Ploieşti) va sta 24 de ore în spatele gratiilor, urmând ca DNA să ceară arestarea preventivă a acestuia, informează B1 TV.

————-

Potrivit unor surse judiciare din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, citate de max-media.ro, fostul și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, este suspect într-un dosar de corupție.

Astfel, conform surselor citate, politicianul ar fi luat mită un autoturism în valoare de 26.000 de euro pentru a acorda în mod preferențial contracte unei anumite firme de construcții.

Mașina respectivă ar fi fost primită de Ionescu în 2007, când era vicepreședinte al CJ, ratele de leasing pentru achitarea autoturismului fiind încheiate în 2009, iar în această perioadă Ionescu s-a folosit de respectivul autoturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *