Skip to content
Politică

UPDATE Eliberarea lui Dan Voiculescu, sub semnul întrebării

Ziua de Constanta
" "

UPDATE 17:25

Cazul Voiculescu a fost amanat 10 luni de catre comisia din penitenciar, au declarat pentru HotNews.ro surse din Administratia Penitenciarelor.

" "

UPDATE 16:33

Dan Voiculescu a făcut un prim pas pentru eliberarea condiționată, la circa doi ani și jumătate de la condamnarea la 10 ani în dosarul ICA / Telepatia.

Comisia de liberare condiționată a penitenciarului Rahova întrunită, vineri, a hotărât că Dan Voiculescu îndeplinește condițiile pentru eliberare condiționată, scrie DCnews.ro.

Dan  Voiculescu a executat efectiv până la data la care ar intra în comisia de eliberare condiționată 841 de zile. În vârstă de 70 de ani, Dan Voiculescu beneficiaza de prevederile Capitolului V, sectiunea a 6-a, art. 100 din Noul Cod Penal, cu privire la condițiile eliberării condiționate.

Propunerea comisiei de la Rahova va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare  instanţei competentă teritorial, în acest caz Judecătoria Sectorului 5, magistraţii de aici urmând să se pronunţe în primă instanţă în cazul eliberării condiţionate a profesorului Dan Voiculescu.


Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, ar putea ieși din închisoare.

Astfel, comisia de liberare conditionata a penitenciarului Rahova decide, în cursul zilei vineri, dacă Dan Voiculescu indeplineste conditiile pentru a iesi din inchisoare, au confirmat pentru HotNews.ro surse din sistemul penitenciar.

„Cel mai probabil comisia va recomanda liberarea, dar se va merge in instanta, cea care va decide in final daca Voiculescu iese sau nu”, au explicat sursele citate. Nu e clar insa daca Voiculescu indeplineste in mod real conditiile de liberare conditionata. Exista suspiciuni atat asupra celor 11 carti pe care pretinde ca le-ar fi scris si in baza carora solicita reducerea pedepsei cat si asupra zilelor de munca efectuate.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Voiculescu la zece ani de inchisoare in data de 8 august 2014 in asa numitul dosar ICA, insa beneficiaza de reducerea pedepsei intrucat are peste 60 de ani. In plus, potrivit legii, beneficiaza de un numar zile considerate executate atat pentru cartile pe care pretinde ca le-a scris in penitenciar, cat si pentru zilele de munca efectuale. Chiar daca intre timp Guvernul a modificat legea astfel incat detinutii scriitori beneficiaza de o reducere de 20 de zile indiferent de numarul de carti scrise, Voiculescu cere sa i se calculeze 30 de zile considerate executate pentru fiecare din cele 11 carti, pe care le-ar fi scris inainte de modificarea legii.

1 comentariu la “UPDATE Eliberarea lui Dan Voiculescu, sub semnul întrebării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *