Skip to content
Europa Politică

UPDATE Emil Boc: Investiția în educatie este cea mai sigură investiție din lume/ Antonio Lopez, secretarul general al PPE: Am făcut o promisiune

UPDATE 11:17

Emil Boc, primarul orasului Cluj, vorbeste în cadrul evenimentului despre investitia in educatie, ca politica publica prioritara:

”Investitia in educatie este cea mai sigura investitie din lume. Niciodata, investind in educatie, nu vom avea riscul falimentului. In Cluj, 20% din impozitele locale se intorc in educatie.

Avem ca obiectiv de-a ne tine talentele si copiii acasa, in Romania. Avem o resursa umana uriasa, valoroasa”,  a declarat acesta.


UPDATE 11:10

Liderul grupului PPE in Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, si-a inceput discursul pe modelul inaugurat de Donald Tusk la Ateneu, vorbind, asadar, in limba romana: „Sper sa-mi dati putin soare, sa il duc la Berlin”.

Schneider s-a adresat apoi in limba engleza.

„De cand ati intrat in UE, voi, romanii, cetatenii Romaniei ati facut progrese importante. (…) Dar progresul dumneavoastra e blocat de incompententa Guvernului PSD, de birocratia sufocanta si de refuzul de a aloca bugete administratiilor locale. Aceasta este inacceptabil, in orice tara bugetul trebuie sa foloseasca cetatenilor, nu sa fie la cheremul unui mic grup si al jocurilor lor politice„.

„Sunteti reprezentantii unui popor care trebuie sa fie mandru de trecutul sau”, si-a terminat liderul PPE discursul, cu un nou fragment in limba romana.

————————-

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European se desfăşoară, astăzi, la Bucureşti, iar la reuniune vor participa Manfred Weber şi Klaus Iohannis. La eveniment vor participa peste 3.000 de aleşi locali.

Antonio Lopez, secretarul general al PPE: Am făcut o promisiune. Am spus România, în primul rând (n.r. – aluzie la sloganul PNL din campanie). Este cel mai mare eveniment pe care îl avem în această campanie. Mulţumesc Robert Sighiartău şi Pavel. Socialiştii de aici sunt un eşec. În România sunt oameni care muncesc din greu. Şi văd asta şi în Spania. Românii au ajutat şi Spania. Îi mulţumesc lui Rareş Bogdan că a intrat în luptă. Faci asta pentru România. Mulţumesc şi lui Ludovic Orban. Discuţiile noastre au fost doar despre dezvoltare. Am vorbit despre infrastructură. 

După ora 12.00 vor orbi atât preşedintele PNL, Klaus Iohannis, cât şi candidatul PPE pentru Comisia Europeană, Manfred Weber.

Revenim cu detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *