Skip to content
Europa

UPDATE Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid printr-o scrisoare capcană. Un angajat a fost rănit. Precizările MAE ucrainean

telemadrid.es

UPDATE, ora 16.19

Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al ministrului ucrainean de externe DmItro Kuleba, a declarat că viaţa angajatului rănit la Ambasadă – pe care îl numeşte „comandant” – nu este în pericol.

El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit şi că securitatea a fost sporită la toate ambasadele ucrainene, notează news.ro.

Ambasada Ucrainei din Spania a primit un plic. În timpul inspecţiei, plicul a explodat în mâinile comandantului. Comandantul are uşoare, acum este spitalizat, primeşte îngrijirile medicale necesare. Nu există nicio ameninţare la adresa vieţii sale„, se arată în mesajul purtătorului de cuvânt, citat de agenţia ucraineană UNIAN.

Dmitro Kuleba „a emis o instrucţiune urgentă pentru a intensifica securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate”, a declarat Nikolenko.

Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuşi să intimideze diplomaţii ucraineni sau să le oprească activitatea lor zilnică depută pentru a întări Ucraina şi pentru a contracara agresiunea rusă„, a declarat Nikolenko, citându-l pe Kuleba.

Spania, ţară NATO, a trimis echipament militar în Ucraina.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un angajat al ambasadei Ucrainei din Madrid a fost rănit într-o explozie care a avut loc în timp acesta gestiona o scrisoare, a spus poliția spaniolă, relatează Reuters și AFP.

Angajatul a suferit răni uşoare, dar a mers la spital pe picioarele sale, a adăugat poliţia.

Detectivii investighează incidentul, ajutați de anchetatori criminaliști și serviciile de informații, se mai arată în comunicat, potrivit hotnews.ro.

Zona din jurul ambasadei a fost izolată, a informat postul de stat TVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *