Skip to content
Politică

UPDATE Fierbe Capitala: protest după gafa ambasadorului SUA în Moldova

www.udayavani.com

UPDATE 13:54

Unioniștii din București au strâns, marți, 2.000 de cărți, pe care le-au depus la Universitate, în zona fântânii, în semn de protest față de afirmațiile ambasadorului american la Chișinău, privind relația României cu Republica Moldova.

„Așteptăm să ne ajute Ambasada SUA la București ca să le trimitem ambasadorului James Pettit la Chișinău, pentru că altfel sunt probleme la trecerea graniței peste Prut, pe care ambasadorul dorește să o întărească prin declarațiile sale. Facem un apel să se confirme faptul că sunt afirmațiile lui și nu reprezintă poziția Departamentului de Stat și nu sunt caracteristice poporului american. (…) Volumele sunt cărți de istorie, dar s-au adus și alte tipuri de cărți. Lucrul este bun pentru că se va înțelege că aparținem unui popor cu cultură milenară, care are dreptul să își decidă soarta”, a declarat, pentru Agerpres, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, organizatorul acțiunii de protest din centrul Bucureștiului.

protest carti
Sursa: Facebook

——–

Se înching spirite. Se anunță proteste la București și Chișinău față de declarațiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, referitoare la identitatea populației din stânga Prutului.
Bucureștenii îi vor aduce diplomatului american cărți de istoria românilor, iar moldovenii vor protesta în fața ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, cerând retragerea de urgență a lui James D. Pettit din funcția de reprezentant al diplomației americane la Chișinău, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *