Skip to content
Politică

UPDATE Filialele PSD din țară se pregătesc de mitingul de sâmbătă

Jurnalul de Buzau

UPDATE 16:25

După filiala din Buzău, organizația județeană PSD Prahova a anunțat că se pregătește să aducă la București nu mai puțin de 5000 de persoane pentru mitingul ce va avea loc în Piața Victoriei.

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, este de părere că acest număr nu este imposibil, afirmând că dacă cei peste 500 de consilieri ar putea aduce câte 10 oameni de fiecare, informează News.ro.

”Nu ştim în acest moment câţi vor merge, cât mai mulţi. Peste 5.000, între cinci şi şapte mii de oameni mai exact, în funcţie de disponibilitatea pe care o avem în ceea ce priveşte mijloacele de transport. Încă mai căutăm resurse, nu financiar, ci autocare”, a spus Bogdan Toader.

În ceea ce privește costurile privind transportul oamenilor la București, Toader susține că acestea vor fi suportate din cotizațiile membrilor de partid.

„Am vorbit cu toţi parlamentarii, punem toţi cotizaţia pentru luna aceasta şi luna următoare şi la fel şi preşedinţii de organziaţii şi consilierii locali. Avem în acets moment vreo 20.000 de lei în cont, toată lumea plăteşte cotizaţia înainte, cred că sunt dispuşi să plătească cotizaţia înainte şi am discutat şi cu tansportatorii să pute să plătim în două rate dacă cumva nu ne vor ajunge banii”, a adăugat șeful PSD Prahova.

În ceea ce privește numărul de oameni pe care spune că îi va aduce la București, Bogdan Toader spune că cei 551 de consilieri din județ trebuie să strângă măcar câte 10 persoane de fiecare, pentru că altfel înseamnă că ei nu își merită mandatul.

„Avem 551 de consilieri locali. Dacă vine fiecare consilier local cu 10 persoane, care cred eu că ar trebui să fie în stare să le strângă, că dacă nu e în stare să strângă zece persoane înseamnă că nu are ce căuta ca şi consilier local înseamnă 5.500 de oameni. Iar dacă municipiul Ploieşti nu e în stare să strângă o mie de oameni din 200.000 populaţie, înseamnă 0,5% din populaţie, dacă nu e în stare înseamnă că nu trebuie să se gândească că vor câştiga vreodată Primăria municipiului Ploieşti. Să fim sinceri. Nu sunt targeturi imposibile. Nu cred că se pune problema că nu ne putem mobiliza pentru a putea ajunge o dată la doi ani în Bucureşti”, a încheiat șeful PSD Prahova.

—————–

Filiala din Buzău a Partidului Social Democrat (PSD) susține că din acest județ vor fi aduși la mitingul de la București aproximativ 4000 de persoane.

Oamenii vor pleca din Buzău sâmbătă, la ora 15:00, cu mașinile personale și cu microbuzele, pe banii partidului, conform unor surse citate de News.ro.

”Acum ne organizăm, mizăm pe participarea a 4.000 de membri, însă pot fi până la 5.000, membri şi simpatizanţi. Plecăm sâmbătă, în jur de ora 15.00, unii cu maşinile personale, alţii cu microbuze. Avem încheiate contracte cu operatori, pe cheltuiala partidului. Ora 20 e potrivită, cel puţin pentru noi, pentru Buzău, e mai răcoare, ajungem într-o oră jumate, putea fi şi mai devreme, dar dacă aşa s-a decis, aşa facem” , au spus sursele din PSD Buzău.

Participanții care vor veni de la Buzău li s-a sugerat să fie îmbărcați în alb, în măsura în care acest lucru este posibil.

„E frumos să fim toţi în alb, le vom sugera asta membrilor, însă, dacă sunt şi simpatizanţi, nu le vom putea impune noi să se îmbrace în alb, ca la şcoală, fiecare se îmbracă cu ce are. Nu trebuie neapărat în alb. Important e să fim prezenţi acolo, nu cu ce ne îmbrăcăm”, spune un PSD-ist din Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *