Skip to content
Politică

UPDATE Finul lui Udrea NU poate fi reținut, dar poate fi arestat

ziardecluj.ro

UPDATE 16:02

Deputatul PMP Adrian Gurzău NU poate fi reținut, dar poate fi arestat, potrivit votului exprimat în plenul camerei parlamentare inferioare.

Din numărul total, 238 de deputați au votat cererea procurorilor. 124 au votat „pentru”, 114 „contra” și niciun vot nu a fost anulat, arată Digi 24.


UPDATE 14:37

Deputatul PMP Adrian Gurzău NU poate fi reținut, a stabilit, în urmă cu puțin timp, votul plenului Camerei, conform Digi 24.

Au fost exprimate 133 de voturi „pentru” și 130 „împotrivă”, dar nu a fost întrunit numărul minim de voturi necesar pentru aprobarea cererii DNA.

Urmează votul privind arestarea politicianului.


Finul fostului ministru al Turismului Elena Udrea pare să aibă emoții înainte de votul privind reținerea și arestarea lui într-un dosar instrumentat de către DNA.

Deputatul PMP Adrian Gurzău a lipsit marţi de la şedinţa de plen în care se va lua o decizie legată de solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi a arestării sale preventive, informează Mediafax.

În plen a fost prezentat raportul Comisiei juridice, care s-a pronunţat luni pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig.

Votul secret cu bile – pentru reţinere şi, separat, pentru arestare – este programat după ora 13.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *