Skip to content
Politică

UPDATE Firea aruncă bomba: cine ar fi candidatul PSD-ALDE la prezidențiale

adevarul

UPDATE 17:45

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE – Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

„Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, i-a spus domnului preşedinte că eu nu spun clar şi explicit că nu candidez la preşedinţia României, iar pentru asta sunt un pericol în acest sens, deşi eu am spus clar că nu vreau să candidez şi că nu vreau să preiau partidul. Şi atunci, şi domnul preşedinte a spus că nu candidează şi că s-ar putea să avem un candidat comun PSD-ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care mă bucură, a declarat Gabriela Firea la finalul şedinţei CEx de la Neptun, potrivit news.ro.

Ea a relatat că la acest anunţ făcut în sala de şedinţe doar câteva persoane au aplaudat, ceea ce a fost „o reacţie grăitoare”.

Firea a explicat că liderul ALDE ar fi un preşedinte bun, însă ca PSD-ALDE să aibă un singur candidat ar fi un „moment istoric la modul negativ” pentru social-democraţi, pentru că ei întotdeauna au avut un candidat la preşedinţie.

„Eu îl respect foarte mult pe domnul Tăriceanu şi ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD, pentru sutele de mii de membri, a ajunge în situaţia în care să nu aibă un candidat viabil şi să se bucure că are alternativă la un partener de guvernare cu un scor mult mai mic în sondaje, este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ. Întotdeauna PSD, stânga din România a avut un candidat la preşedinţie. Este dreptul românilor să voteze pe cine consideră că este bun ca preşedinte”, a mai spus Firea.

————————————————–

UPDATE

Liderii PSD s-au reunit la Neptun, într-o ședință a Comitetului Executiv Național. Pe ordinea de zi erau subiecte precum evaluarea miniştrilor din Cabinetul Dăncilă, o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis şi strategia pe care partidul va merge în sesiunea de toamnă a Parlamentului. Totuși discuțiile din timpul ședinței au fost tensionate. Gabriela Firea a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, dar Comitetului Executiv al PSD a votat împotriva solicitării primarului Capitalei.

După ședința Comitetului Executiv al PSD, primarul Capitalei,  a precizat de ce a solicitat demisia ministrul de Interne:

Am vorbit cu Corina Crețu care mi-a relatat o discuție cu Juncker și colegii comisari europeni, în care aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de situația politică din România și și-au manifestat îngrijorarea față de evenimentele din 10 august. Nu sunt de acord cu violențele împotriva oamenilor pașnici. Este posibil ca pe 18 septembrie Juncker să facă referire, în discursul său, la evenimentele din 10 august. Am exprimat aceste îngrijorări și în acest context, ca primar general, am solicitat demisia lui Carmen Dan, care a coordonat intervenția din 10 august și care a încercat să paseze responsabilitatea pe prefectul Capitalei. Știu că doamna Dan se consultă cu domnul Dragnea, nu știu dacă și pe acest subiect s-au consultat. Este posibil ca pe 8 -10 septembrie comisia să anunțe anumite beneficii pentru Bulgaria și noi să rămâne cu MCV-ul. Rămân în partid, rămân primar al Bucureștiului.”, a spus Firea, potrivit Biziday.ro

——————————

Gabriela Firea i-a cerut demisia lui Carmen Dan în ședința Comitetului Executiv al PSD care se desfășoară în acest moment la Neptun.

Gabriela Firea a cerut Ministrului de Interne, Carmen Dan, să-şi dea demisia sau să i se retragă sprijinul politic. Primarul Capitalei i-a adus acuzaţii pentru protestul soldat cu violenţe, la 10 septembrie. Afirmaţiile au fost făcute la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, potrivit Antena3.ro

Conform unor surse, discuția s-a purtat pe un ton ridicat iar la solicitarea de a fi supusă la vot propunerea Gabrielei Firea, răspunsul a fost unul laconic: ”vedem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *