Skip to content
București

UPDATE Firea: Școlile din București vor fi închise toată săptămâna/ Avertizarea ANM, actualizată

Stirile Kanal D

UPDATE 13:02

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că şcolile și grădinițele vor rămâne închise toată săptămâna, din cauza viscolului și a gerului năprasnic care s-a apustit asupra țării noastre.

“Împreună cu dl prefect, împreună cu dl inspector şcolar general şi cu toţi colegii noştri, am luat împreună decizia ca toată săptămâna toate şcolile să fie închise şi mă refer aici la grădiniţe, şcoli şi licee, fireşte din sistemul de stat.

Cred că este o măsură și legală, și responsabilă și va fi înțeleasă de toată lumea

Înțeleg dificultatea prin care trec familiile care nu au cum să se descurce în această perioadă cu copilașii, de aceea venim în sprijinul lor. Pentru situațiile extraordinare, venim în ajutor și vă rugăm să ne transmiteți la 0800.8020.868, iar Primăria Generală, cu ajutorul primăriilor de sector și Direcția Generală de Asistență Socială, va găsi soluții punctuale pentru acele familii care nu găsesc pe nimeni să supravegheze copiii”, a spus Gabriela Firea, potrivit B1.ro

UPDATE 11:57

Administrația Națională de Meteorologie a ieșit în față cu o prelungire a avertizărilor deja în vigoare, astfel că România se va afla sub cod galben și portocaliu de ger până joi la ora 10, conform Digi24.ro.

——————————

UPDATE 10:40

Întârzieri se înregistrează și la transportul aerian, astfel că 12 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Mai mult decât atât, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, anunță că nu există nicio cursă anulată.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de internet a companiei, www.bucharestairports.ro.

——————————

UPDATE 9:15

CFR continuă să mărească lista trenurilor anulate marți dimineață, fiind acum în total 78 de curse șterse din cauza condițiilor meteo.

Reprezentanţii operatorului de transport feroviar recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul din gări, la telefoanele 0219521 – INFO CFR (trafic intern) sau 021.319.0358, la Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti, dar şi pe aplicaţia Info Tren în circulaţie (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren).

—————————–

După cum se arată noile avertizări ale meteorologilor, iarna nu se lasă dusă! Din cauza viscolului și a ninsorilor abundente, mai multe drumuri și școli din țară au fost închise.

Mai precis, Agenția Națională de Meteorologie ia în calcul să prelungească avertizarea de ger pentru toată ţara, având în vedere că valul de frig se va menţine, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius în dimineaţa de joi. În majoritatea țării, cu excepția Transilvaniei, începutul lunii martie va veni cu temperaturi de -18 grade Celsius, conform News.ro.

Din cauza viscolului, a fost necesară închiderea a peste 20 de drumuri naţionale, precum şi autostrăzile Soarelui şi A4. Mai exact, sunt închise autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea, precum şi următoarele drumuri naţionale: judeţul Teleorman – DN 65E Roşiorii de Vede – Furculeşti; DN51 Alexandria-Izvoarele;  DN51A Alexandria-Viişoara-Zimnicea; judeţul Călăraşi –  DN 41, pe tronsonul Căscioarele-Chirnogi – Olteniţa; DN 3, pe tronsonul Brăneşti – Cuza Vodă; DN 3A, pe tronsonul Lehliu – Feteşti; DN 21, pe tronsonul Drajna – Călăraşi; DN3B, pe tronsonul Călăraşi – Feteşti; judeţul Giurgiu – DN 5, pe tronsonul 1 Decembrie – Giurgiu; DN 5A, pe tronsonul Falaştoaca – Izvoarele; DN 5B, pe tronsonul Bălănoaia – Ghimpaţi; DN 41, pe tronsonul Dăiţa – Căscioarele; judeţul Constanţa – DN 3, pe tronsonul Murfatlar – Ostrov; DN2A, pe tronsonul kilometric 127 – 196 (Hârşova – intrare Ovidiu); DN3C, pe tronsonul Constanţa – Ovidiu; DN22C, pe tronsonul Constanţa – Medgidia; judeţul Ilfov – DN 3, pe tronsonul Brăneşti – limita cu jud. Călăraşi; judeţul Ialomiţa -DN 21, pe tronsonul Slobozia – Drajna; DN3A, pe tronsonul Drajna – Feteşti; judeţul Vrancea – DN 2N, pe tronsonul Bogza – Dumbrăveni. Este oprită circulaţia şi pe DN 22A, între localităţile Cataloi (judeţul Tulcea) şi Hârşova (judeţul Constanţa).

Totodată, vremea rea a făcut autoritățile să suspende cursurile școlilor din mai multe județe, precum: Ialomița, Buzău, Dolj, Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Brăila, Olt și București. În Călăraşi şi Mehedinţi marţi vor fi închise doar anumite şcoli.

Nici CFR nu stă mai bine, întrucât şase trenuri de călători au fost anulate luni seară, din cauza viscolului, numărul lor ajungând la 58.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *