UPDATE Florin Cîţu, la DNA, în dosarul achiziţiei de vaccinuri: Mi-am îndeplinit atribuţiile

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE ora 11:00

Fostul premier Florin Cîțu a declarat la ieşirea din sediul DNA, unde a fost audiat în legătură cu dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei, că şi-a încdeplinit atribuţiile de prim-ministru şi că are încredere în justiţie. 

„Nu pot să fac declarații mai multe. Vă spun ceea ce v-am spus si până acum, că mi-am îndeplinit atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației in vigoare și bineînțeles, am încredere în Justiție”, a spsu Cîţu.

Întrebat de ce România a cumpărat un număr atât de mare de doze< cîţu a spus: „Tocmai v-am spus că nu pot să discut despre un dosar în care urmează o anchetă și vom discuta după aceea. Ce pot să vă spun este că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației în vigoare. Mai mult nu pot să vă spun”.

„Încă o dată, mi-am exercitat atribuțiile cu respectarea legislației in vigoare. Nu pot să discut despre dosar, v-am mai spus. Pot doar să vă spun doar că tot ce am făcut atunci a fost cu respectarea legislației în vigoare. Adevărul o sa iasă la suprafață după încheierea acestei anchete”, a mai spus Cîţu când a fost întrebat dacă se consideră vinovat.

Ştire iniţială

Fostul premier Florin Cîţu a ajuns, miercuri, la DNA pentru a fi audiat în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie.

”Nu vreţi să aşteptăm un pic să mergem înăuntru şi după vedem ce se întâmplă acolo, vorbim”, a spus Florin Cîţu.

El a mai spus că va merge să vadă despre ce este vorba şi apoi va face declaraţii.

Plenul Senatulului a votat, pe 29 noiembrie, cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în urma solicitării Parchetului General privind dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei

DNA a solicitat Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor.

Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: