Skip to content
Politică

UPDATE Focul a fost stins / Panică în Vaslui: INCENDIU la depozitele unei fabrici. Flăcări de zeci de metri

canal3.md

UPDATE 15:30

Incendiul puternic izbucnit sâmbătă dimineață la un depozit de mase plastice, vopseluri și dizolvanți a fost lichidat, potrivit prefectului județului Vaslui, Eduard Popica.

Acesta a precizat pentru Agerpres că la stingerea incendiului a participat tot personalul ISU Vaslui cu opt autospeciale de intervenție, în sprijin fiind solicitate și trei autospeciale din județele Bacău și Iași.

„Din fericire nu au fost victime omenești (…), însă evenimentul s-a soldat cu pagube materiale însemnate. Am fost prezent alături de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență iar la locul intervenției au fost solicitați de asemenea reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Poliției, Jandarmeriei și Ambulanței Vaslui. Incendiul s-a propagat cu repeziciune având în vedere că în incintă erau foarte multe materiale ușor combustibile, dar în final s-a reușit lichidarea și stingerea incendiului”, a declarat prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Vaslui, cpt. Iftene Petru, a fost activat planul roșu de intervenție deoarece nu existau informații despre eventuale victime.

La locul intervenției au rămas două echipaje ale ISU care vor verifica dacă materialele din depozit nu se pot aprinde din nou.

——————————–

UPDATE 11:30

Incendiul de la depozitul de materiale plastice s-a produs chiar în centrul orașului. La fața locului au intervenit 50 de pompieri cu 18 autospeciale. Au venit în ajutor și pompierii din Bârlad și din Huși, iar autoritățile locale au solicitat și ajutorul pompierilor din Iași și Bacău.

Prefectul din Vaslui, Eduard Popica, a declarat la Digi24 că a fost activat planul roșu de intervenții.

—————————————-

Este panică sâmbătă dimineață în județul Vaslui: un INCENDIU a izbucnit la depozitele unei fabrici, flăcările atingând zeci de metri în înălțime.

Este vorba despre depozitele firmei Leguvas SA, care fabrică sucuri din fructe și legume.

Pornit de lau un depozit de materiale plastice, incendiul de la depozitele Legovas a luat o amploare deosebita. Nori negri de fum vin catre oras, flacarile sunt de cateva zeci de mentri, iar in zona s-a creat panica. Asa cum se vede si pe imagini, pompierii par sa nu stapaneasca valvataile.Acestia  au venit la locul dezastrului cu 4 autospeciale de stingere si doua ambulante, dar in zona nu exista hidranti, din acest motiv, popierii sunt obligati sa faca naveta cu 2 autocisterne care sa alimenteze cu apa interventia, scrie Vremeanoua.ro.

Focul s-a extins si a cuprins depozitele celor de la Legovas pe o supragfata foarte mare. In acelas timp, cei care isi desfasoara acticvitatea in zona, incearca cu disperarre sa mai salveze din bunuri, chiar daca isi pun viata in pericol.

Oamenilor le este teama, ca nu cumva incendiul sa cuprinda un devozit de plastice si vopseluri, din apropiere.

Pentru a duce la bun sfarsit interventia, fortele ISU au reusit sa faca o improvizatie si sa se alimenteze, de la teava de apa a complexului comercial, dar se pare ca apa de la acea conducta nu are suficient debit.

Cei de pe margine, au inceput sa se intrebe cum de ISU a eliberat, autorizatie de functionare, pentru un depozit in care nu exista nici un hidrant. Din pacate focul se extinde si cuprinde suprafete din  ce in ce mai mari, fara ca pompierii sa poata face ceva.

Stire Initiala: In urma cu cateva minute a izbucnit un puternic incendiu la depozitele Leguvas din municipiul Vaslui. Incendiul a fost anuntat la 112, iar la fata locului s-au deplasat cel putin patru autospeciale de stingere cu apa si spuma. Vom reveni cu amanunte de la fata locului in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *