Skip to content
Politică

UPDATE Fost ministru, audiat la DNA într-un dosar de corupție

huff.ro

UPDATE 14:23

Elena Udrea, a spus, vineri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a solicitat audierea procurorului Mihaiela Moraru Iorga, cea care a instrumentat iniţial dosarul.

„Evident, concluzia noastră fiind că presiunile la care dânsa a fost supusă sunt cauza pentru care acea declaraţie a fost consemnată greşit, o greşeală care poate să însemne libertatea unui om. De aceea am cerut această probă şi desigur şi alte probe de audieri ale unor persoane ale căror declaraţii pot veni în completare probatoriului care demonstrează că de fapt este vorba de finanţare de partid şi nu este vorba de fapte penale’, a declarat Elena Udrea.

Avocatul fostului parlamentar a explicat că respectiva declaraţie poate face diferenţa între infracţiune şi contravenţie la legea finanţării partidelor politice.

Am descoperit un înscris care a fost consemnat încă de la constituirea dosarului, înscris conform căruia doamna procuror nu a consemnat în mod corect declaraţia unui martor esenţial. O declaraţie care ar fi făcut diferenţa între infracţiune, sau cum susţine dumneaei în declaraţii, şi contravenţie, cum vă spuneam eu rândul trecut, contravenţie la legea finanţării partidelor politice. Ţinând cont şi de declaraţiile publice pe care le-a făcut doamna procuror, despre presiunile pe care le-a avut în dosar, am solicitat să fie audiată ca martor să înţelegem şi noi ce s-a întâmplat la acel moment’, a precizat apărătorul, potrivit Agerpres.

————————-

Un fost ministru al României s-a prezentat, vineri dimineață la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Mai exact, este vorba despre fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, care potrivit Agerpres, a fost audiata de procurorii DNA într-un dosar de corupție.

vom reveni cu amanunte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *