Skip to content
Politică

UPDATE FOTO EXCLUSIV Sar scântei: angajaţii din sănătate au intrat în GREVĂ

UPDATE 11:19

Și angajații de la Spitalul Floreasca au intrat luni dimineață în grevă de avertisment. Reporterul PSnews.ro, aflat la fața locului, a surprins primele imagini cu cele câteva zeci de oameni care protestează împotriva noilor modificări din Legea salarizării unitare.

Sar scântei: angajaţii din sănătate intră, luni dimineață, între orele 9:00 şi 11:00, în GREVĂ de avertisment. Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas a declarat în acest context că timp de două ore se va întrerupe activitatea, urmând ca doar o treime dintre angajaţi să muncească, aşa cum spune legea.

Mai mult, potrivit acestuia, timpul de aşteptare în spitale va creşte pentru pacienţii care nu sunt urgenţe.

„Vom asigura toate urgenţele şi nu ne dorim ca pacienţii să fie afectaţi, însă cei care nu sunt urgenţe vor aştepta mai mult”, a susţinut el.

Pope a mai declarat că sindicaliştii au mari speranţe ca solicitările lor să fie rezolvate în cadrul unor discuţii care ar urma să aibă loc marţi, la Guvern.

„În caz contrar, începând de vineri, 11 mai, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat”, a adăugat liderul sindical, potrivti Antena3.ro

Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *