UPDATE. Galațiul, sub asediu. Străzi inundate, acoperișuri smulse și copaci doborâţi de furtună (FOTO și VIDEO)

 

UPDATE – 1 septembrie 2023

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că, pe parcursul nopții trecute, s-a intervenit pe întreaga rază a orașului pentru ridicarea arborilor căzuți și pentru remedierea celorlalte probleme cauzate de furtună. Astfel, au fost îndepărtați de pe carosabil și de pe alte spații ale domeniului public numeroși arbori, fiind semnalați peste 40 de copaci doborâți de fenomenele naturii, dar și multe crengi, pentru această operațiune fiind mobilizate toate echipajele societății Gospodărire Urbană și ale serviciului Ecosal Galați.

„În cursul zilei de astăzi, acțiunile continuă, iar personalul serviciului public Ecosal va asigura salubrizarea carosabilului și a trotuarelor.

De asemenea, echipele de intervenție ale companiilor Transurb și Flash Lighting Services s-au implicat și continuă și astăzi pentru soluționarea rapidă a problemelor care au afectat iluminatul stradal și transportul public de persoane.

Totodată, societatea Apă Canal, prin echipele deplasate în teren, a intervenit pentru evacuarea apei de pe străzi”, transmite administraţia locală.


UPDATE

Situația în municipiul Galați este critică, peste o sută de apeluri au fost date la 112 de gălăţenii care au cerut ajutorul pompierilor. Mii de locuitori din mai multe comune stau la această oră pe întuneric, iar două persoane pe care furtuna le-a prins într-o barcă pe Dunăre au fost salvate în ultima clipă.

„În urma fenomenelor meteo periculoase, Cod portocaliu, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost înregistrate peste 100 de apeluri de urgență.

În municipiul Galați, aproximativ 40 de copaci sunt căzuţi pe cabluri electrice, mașini, acoperișuri și pe carosabil. Două persoane aflate într-o barcă în derivă pe Dunăre au fost salvate.

Pe strada Mărășești nr. 13, un copac a rupt o țeavă de gaze.

Electrica raportează avarii la instalații, patru stâlpi rupți și cel puţin 2.816 abonați din Șendreni, Barboși, Suceveni și Cavadinești fără energie electrică”, a anunțat ISU Galați, în urmă cu puțin timp.


Vijelia din această seară, care a durat câteva minute și a plasat Galațiul sub Cod portocaliu de vreme rea, a făcut ravagii în oraș. Zeci de străzi s-au inundat, au fost smulse acoperișuri ale unor imobile, precum în zona Spitalului de Urgență și a blocului Privilege și zeci de copaci au fost rupți de vântul puternic, mulți căzând peste autoturisme parcate.

Artere mari din oraș, precum Brăilei, Oţelarilor sau George Coșbuc, au fost inundate și circulația mașinilor a devenit imposibilă. De asemenea, probleme sunt in zonele IC Frimu, Tiglina 1 și 2, iar mai mulți copaci din zona Privilege, rupți de vijelie, au căzut peste cablurile de troleibuz, rupându-le în mai multe locuri.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cele de la Gospodărire Urbană și Electrica intervin în locurile cu cele mai mari probleme.

Vom reveni cu amănunte.Citește mai mult pe

Citește mai mult pe www.viata-libera.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: