Skip to content
Politică

UPDATE Ghiță, o nouă audiere în zilele următoare/ ÎCCJ a pus mâna pe Ghiță: Prima audiere prin videoconferință

jurnalistii.ro
" "

UPDATE 15: 40

 

" "
" "

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă nu a dat nicio declaraţie referitoare la dosarul Ponta-Blair în cadrul videoconferinţei organizate pentru audierea sa miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sebastian Ghiță și-a motivat poziția prin faptul că nu este asistat în Serbia de către avocatul ales de el, informeză News.

În aceste condiții, va fi organizată o nouă conferință luni.


Sebastian Ghiță va fi audiat, miercuri, prin videoconferință în dosarul ”Ponta-Blair”, în care procurorii DNA au cerut un al cincilea mandat de arestare pe numele său.

Astfel, într-o sală a Curții Supreme din România se vor afla avocații fostului deputat, un interpret de limba sârbă și un judecător român, iar la Belgrad, într-o altă sală de judecată, se vor afla Ghiță și un judecător sârb, informează B1.

ÎCCJ va decide după finalizarea videoconferinței dacă pe numele omului de afaceri  va exista un al cincilea mandat de arestare.

Audierea are loc în dosarul Ponta-Blair, în care Ghiță este acuzat de spălare de bani.

Procurorii susțin că fostul premier,  Victor Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD, și-a utilizat  autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul, în schimbul sumei de 220.000 de euro, bani cu care s-a organizat conferința la care a vorbit Tony Blair

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *