Skip to content
Politică

UPDATE Ghiță, salvat de conexiunea la internet. Audierea, amânată

stirileprotv.ro
" "

UPDATE 12:23

Încă o amânare în cazul audierii lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat  nu a putut fi audiat, joi, prin videoconferință

" "
" "

de magistrații Tribunalului Prahova în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă acestuia în speța în care el este inculpat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, instanța acordând un nou termen.

Reprezentanții Tribunalului Prahova au spus că motivul acestei noi tergiversări a fost conexiunea care s-a întrerupt de mai multe ori și nu a putut fi reluată. Un alt doilea motiv este reprezentat de faptul că  interpreta care trebuia să asigure raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la termenul de joi.

Astfel, o nouă audiere a lui Sebastian Ghiță în dosarul Hidro Prahova a fost stabilit pentru 6 iulie, potrivit Agerpres.

Solicitarea procurorilor anticorupție privind luarea măsurii arestării preventive față de Ghiță în dosarul „Herțanu” a fost înregistrată pe rolul instanței la data de 26 aprilie, judecătorii amânând de mai multe ori cauza din lipsă de procedură.


Fostul deputat, Sebastian Ghiță este așteptat în fața magistraților. După două săptămâni de tergiversări, Ghiță va fi audiat de magistrații Tribunalului Prahova prin videoconferință.

Omul de afaceri este audiat în dosarul Hidro Prahova, în care cumnatul secretarului general al Guvernului, Victor Ponta, Iulian Herțeanu este cercetat alături de alte persoane pentru că ar fi deturnat banii primiţi pe un contract de extindere a canalizării oraşului Comarnic-Prahova, în valoare de 10 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, Ghiță a sprijinit grupul infracțional din care făcea parte Iulian Herţanu în accesarea şi primirea fondurilor europene.

După ce îi vor asculta mărturia,  judecătorii trebuie să decidă dacă vor emite al patrulea mandat de arestare pe numele fostului deputat, potrivit Digi24

Pe lângă numele lui Iulian Herțeanu, mai apare în dosar și numele  fostului preşedinte al Consiliului Judeţan Prahova, Mircea Cosma.

Dispărut din România la sfârşitul lunii decembrie, fostul parlamentar a fost prins la Belgrad, în luna aprilie şi a fost plasat de autorităţile sârbe sub control judiciar.

Astfel, Tribunalul Prahova a fixat un nou termen pentru joi în dosarul în care DNA Ploiești a solicitat arestarea preventivă a fostului deputat Sebastian Ghiță.

Potrivit unui comunicat emis pe data de 31 mai de Ministerul Justiției, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță pentru termenul din 8 iunie.

În momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, că autoritățile din Serbia nu au răspuns până la acea dată solicitării formulate de instanța prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.

Ulterior, termenul de 15 iunie stabilit de instanță a fost preschimbat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 iunie.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *