Skip to content
Gorj Știri locale

UPDATE Gorj: Dozele de rapel au fost încurcate. Au injectat Moderna în loc de Pfizer

Inquam Photos/George Calin
" "

UPDATE

Într-un comunicat de presă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a adus lămuriri cu privire la situația înregistrată la un centru de vaccinare din județ. CNCAV a explicat că „După completarea chestionarului de triaj, persoana s-a deplasat în sala de așteptare prevaccinare, spre cabinetul medical.

" "

Din declarațiile personalului vaccinator, la momentul respectiv, s-ar fi creat o confuzie în ceea ce privește tipul de vaccin ce trebuia administrat la doza de rapel, pacientul intrând în cabinetul destinat vaccinării cu Moderna”.

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la situația înregistrată la un centru de vaccinare din Târgu Jiu, județul Gorj,  Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj reiese faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat s-a prezentat la un centru de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, în vederea primirii celei de-a doua doze de vaccin Pfizer.

După completarea chestionarului de triaj, persoana s-a deplasat în sala de așteptare prevaccinare, spre cabinetul medical. Din declarațiile personalului vaccinator, la momentul respectiv, s-ar fi creato confuzie în ceea ce privește tipul de vaccin ce trebuia administrat la doza de rapel, pacientul intrând în cabinetul destinat vaccinării cu Moderna.

Menționăm că la nivelul centrului există două fluxuri separate de vaccinare semnalate corespunzător, atât pentru Pfizer, cât și pentru Moderna. Precizăm că după vaccinare, bărbatul a rămas în atenta monitorizare a personalului medical, nu a manifestat reacții adverse, iar în acest moment se află la domiciliu, fără ca starea de sănătate să-i fie afectată.

În aceste circumstanțe, având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză. În ceea ce privește rata de eficacitate, menționăm că cele două vaccinuri sunt de tip ARN mesager și se bazează pe același tip de antigen, proteina Spike, sens în care se estimează că a doua doză contribuie la creșterea răspunsului imun generat după prima administrare.

Deși situația înregistrată este una singulară la nivel național, CNCAV reamintește că procedurile elaborate pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare trebuie respectate cu maximă rigurozitate pentru asigurarea mediului favorabil și sigur în centrele de vaccinare din România. De asemenea, desfășurarea actului medical trebuie să se deruleze în strictă concordanță cu instrucțiunile și procedurile elaborate la nivelul CNCAV”, scrie comunicatul.

ȘTIRE INIȚIALĂ

La Târgu-Jiu, medicii au încurcat vaccinurile, la rapel, și în loc să folosească același ser ca la prima vaccinare, au greșit și au folosit altul.

Jurnalistul Narcis Daju spune că sunt mai multe cazuri de pacienți care, la rapel, în loc să primească vaccinul Pfizer au primit vaccinul Moderna. Conform sursei citate, Primăria Târgu-Jiu spune că este un singur caz, iar persoana respectivă este sub supravegherea medicilor.

ALERTĂ! AU FĂCUT-O ȘI PE-ASTA!

NIȘTE DOBITOCI FĂRĂ PRECEDENT ÎN ISTORIA RECENTĂ, AU INCURCAT ”PFIZER” CU ”MODERNA”, la RAPEL, LA TÂRGU JIU!!!

Surse neoficiale din Primăria Târgu Jiu, instituția care coordonează centrul de vaccinare din incinta stadionului municipal, mi-au relatat că în cursul zilei de azi mai multor persoane li s-a administrat, la rapel, vaccin ”MODERNA” in loc de ”PFIZER”.

Această eroare a declanșat un scandal monstru în Primăria Târgu Jiu si in Directia de Patrimoniu, subordonată Consiliului Local.

În legătură cu această situatie, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu, Adrian Drula, mi-a spus că in cazul unei singure persoane s-au incurcat vaccinurile, in cursul diminetii de astazi, si că persoana respectiva este monitorizata de dr. Pantiș.

Adrian Drulă a mai declarat că incidentul a fost raportat DSP-ului si STS-ului.

În mod inexplicabil, reprezentantii IPJ Gorj sustin ca organele judiciare nu au fost sesizate despre aceasta situatie”, precizează jurnalistul Narcis Daju.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *