Skip to content
Harghita Știri locale

UPDATE Harghita: Accident feroviar la periferia municipiului Miercurea Ciuc – un tren a lovit un autoturism, care a luat foc

facebook

Un tren a lovit un autoturism, duminică, la o trecere la nivel cu calea ferată de la periferia municipiului Miercurea Ciuc, iar în urma impactului maşina a luat foc, incendiul extinzându-se la una dintre locomotivele trenului.

Două persoane aflate în autoturism au murit, fiind carbonizate, iar cei aproximativ 100 de călători din tren au fost evacuaţi, anunţă Centrul Infotrafic. Circulaţia feroviară pe Magistrala 400 este blocată.

UPDATE

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe magistrala 400, la ieşire din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu indicator rutier STOP, un tren care circulă pe relaţia Iaşi-Braşov a acroşat un autoturism.

În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, incendiul extinzându-se la o locomotivă a trenului. Două persoane din autoturism au decedat, fiind carbonizate.

Traficul feroviar este oprit pentru intervenţia echipajelor specializate. Cei aproximativ 100 călători din tren au fost evacuaţi, nefiind răniţi. Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se faxe cercetarea la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului.

Potrivit Infotrafic, se estimează reluarea normală a traficul feroviar în 60-90 de minute.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Accidentul feroviar s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată, în zona Jigodin de la periferia municipiului Miercurea Ciuc, a anunţat Poliţia Judeţeană Harghita.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, un tren a lovit un autoturism, după care a izbucnit un incendiu la locomotivă.

Acolo au fost trimise 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *