Kamala Harris afirmă că, în mandatul său, va începe să implementeze planurile pentru o ”economie a oportunităţilor”

Sursa foto: Facebook - Kamala Harris

Vicepreşedintele american Kamala Harris a afirmat, în interviul acordat CNN, că, dacă va deveni preşedinte, în prima sa zi de mandat ar începe să implementeze câteva dintre politicile propuse pentru a ”sprijini şi a întări clasa de mijloc”. Kamala Harris a subliniat progresul pe care ea şi preşedintele Joe Biden l-au adus economiei.

Harris a fost adus cea mai amplă explicaţie de până acum asupra motivelor pentru care şi-a schimbat unele poziţii privind fracturarea hidraulică şi migraţia, afirmând că valorile ei nu s-au schimbat, dar mandatul său de vicepreşedinte i-a oferit noi perspective asupra celor mai importante probleme ale ţării. Kamala Harris l-a atacat pe fostul preşedinte Donald Trump pentru eşecul, în acest an, al unui acord bipartid privind frontiera, evitând o întrebare de ce administraţia Biden-Harris nu a acţionat mai devreme în condiţiile în care frontiera continuă să fie un subiect cheie în campanie.

Adoptând promisiunea sa de a acţiona ca un preşedinte pentru ”toţi americanii”, Harris a afirmat că ar numi un republican în Cabinetul său dacă va fi aleasă, deşi a spus că nu se gândeşte la cineva anume.

Acestea includ planul său pentru o ”economie a oportunităţilor”, despre care Harris vorbeşte în campania sa în care îşi prezintă proiectul americanilor – dintre care mulţi afirmă că economia şi preţurile bunurilor de zi cu zi reprezintă o prioritate în aceste alegeri. Ca parte a programului său economic, Harris a declarat, în interviul exclusiv acordat CNN alături de guvernatorul Tim Walz, că ar investi în afacerile mici şi în ”familia americană” făcând locuinţele mai ieftine şi extinzând reducerile de taxe pentru familiile cu copii nou-născuţi.

Ea a vorbit, de asemenea, despre o interdicţie federală, în premieră, în ceea ce priveşte creşterea nejustificată a preţurilor la alimente şi provizii – ceea ce, a spus ea, ar reduce preţurile bunurilor.

Harris l-a atacat pe contracandidatul său, Donald Trump, afirmând că fostul preşedinte şi-a ”urmărit agenda”, care se referă la ”slăbirea caracterului şi puterii a cine suntem, ca America”.

”Când mă uit la aspiraţiile, ţelurile, ambiţiile poporului american, cred că oamenii sunt gata pentru a merge înainte”, a spus ea.

Walz a afirmat că este entuziasmat de programul propus de Harris şi că ambii candidaţi împărtăşesc valori similare. Harris laudă progresele economice făcute în timpul administraţiei Biden

”Economia se prăbuşise – în mare parte din cauza proastei gestionări a acelei crize (COVID-19 – n.r.) de către Donald Trump. Când am venit noi, principala prioritate a fost să facem ce putem să salvăm America”, a declarat ea în interviul acordat CNN, înainte de a promova politicile administraţiei Biden.

Harris a recunoscut însă că ”preţurile, în special la alimente, sunt încă prea mari”.

Ea a menţionat propunerea sa privind o interdicţie federală în premieră privind creşterea nejustificată a preţurilor la alimente şi un plan care promite a oferi până la 25.000 de dolari ca ajutor pentru avansul plătit de cei care îşi cumpără prima dată o locuinţă. Harris a spus că nu şi-a îndeplinit încă aceste planuri în timpul mandatului de vicepreşedinte întrucât ”trebuia să ne revenim, ca economie”, după mandatul lui Trump. Harris apără schimbarea unor politici: Valorile mele nu s-au schimbat Întrebată, în timpul interviului, despre schimbarea sa de poziţie privind fracturarea hidraulică şi dezincriminarea trecerilor ilegale ale frontierei, Harris a încercat să explice. Ea a afirmat că, în pofida schimbării de poziţie, valorile ei nu s-au schimbat.

”Cred că aspectul cel mai important şi mai semnificativ al perspectivelor politicilor şi deciziilor mele este că valorile mele nu s-au schimbat”, a spus ea.

”Aţi menţionat Green New Deal. Am crezut întotdeauna – şi am lucrat la asta – că este reală criza climatică, că este o problemă urgentă la care trebuie să luăm măsuri, inclusiv să respectăm termenele-limită”, a arătat ea.

În septembrie 2019, într-o dezbatere privind criza climatică găzduită de CNN, Harris a fost întrebată dacă s-ar angaja, în prima zi de mandat, să implementeze o interdicţie federală privind fracturarea hidraulică.

”Fără discuţie, sunt pentru interzicerea fracturării hidraulice şi începând cu ce putem face din prima zi pe terenurile publice”, a afirmat ea, la acea vreme. Când a devenit candidatul secundar al lui Joe Biden, ea s-a îndepărtat de acea poziţie.

Harris dă vina pe Trump pentru eşecul privind acordul la frontieră, dar promite să treacă legea dacă va fi aleasă Harris a fost întrebată de ce administraţia Biden a aşteptat peste trei ani pentru a implementa măsurile fără discriminare pentru azil. Harris a evitat răspunsul şi l-a criticat pe fostul preşedinte Donald Trump pentru eşecul unei iniţiative legislative privind frontiera, în cursul acestui an.

”Prin eforturi bipartide, inclusiv ale unora dintre cei mai conservatori membri ai Congresului Statelor Unite, a fost creat un proiect de lege, pe care l-am susţinut, pe care eu îl susţin. Şi Donald Trump a aflat despre acest proiect care ar fi contribuit la securizarea graniţei şi pentru că el a crezut că nu îl va ajuta politic, le-a spus oamenilor săi din Congres «Nu îl lăsaţi să treacă»”, a susţinut Harris.

CNN a relatat, în februarie, că republicanii din Senat au blocat un acord bipartid important, formulat parţial de senatorul conservator James Lankford din Oklahoma, după presiuni ale lui Trump, care a criticat proiectul ca fiind prea slab. Iniţiativa a căzut din nou în Senat în mai, din cauza opoziţiei Partidului Republican, precum şi a pierderii sprijinului unor democraţi. Harris spune că ar numi un republican în Cavinetul ei dacă va fi aleasă în noiembrie

“Am 68 de zile până la alegeri, deci nu pun carul înaintea boilor”, a spus ea.

”Dar aş face-o, cred. Cred că este foarte important. Mi-am petrecut cariera invitând la diversitate de opinie. Cred că este important să ai la masă oameni care au vederi diferite, experienţe diferite când se iau cele mai importante decizii. Şi cred că ar fi în beneficiul publicului american să am un membru al Cabinetului care a fost republican”, a susţinut Kamala Harris.

Ce spune Harris despre conflictul dintre Israel şi Hamas

Kamala Harris şi-a reiterat sprijinul pentru o ”soluţie între două state” între Israel şi Gaza.

”Sunt fără echivoc şi de neclintit în angamentul meu privind apărarea Israelului şi capacităţii sale de a se apăra. Şi asta nu se va schimba”, a afirmat Harris.

Vicepreşedintele a subliniat că ”trebuie să obţinem un acord care să ducă la eliberarea ostaticilor”.

Războiul Israel-Hamas este cea mai tensionată problemă de politică externă a ţării şi a generat proteste în SUA, de când a început, în octombrie anul trecut. După ce s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la sfârşitul lunii iulie, Harris a avut un discurs puternic şi notabil despre situaţia din Gaza.

”Nu putem privi în altă parte în faţa acestor tragedii. Nu ne putem permite să devenim insensibili la suferinţă. Şi eu nu voi tăcea”, a spus ea.

Harris a reluat afirmaţiile repetate ale preşedintelui Joe Biden privind ”sprijinul de neclintit” şi ”angajamentul ferm” faţă de Israel. Ţara are dreptul de a se apăra, a spus ea, menţionând ”contează cum face asta”.

Cu toate acestea, empatia exprimată de ea privind situaţia disperată şi suferinţa palestinienilor a fost mai puternică decât ce a spus Biden pe acest subiect în ultimele luni. Harris a menţionat de două ori ”îngrijorarea puternică” pe care i-a transmis-o Netanyahu privind moartea civililor din Gaza, situaţia umanitară şi distrugerea pe care a numit-o ”catastrofică” şi ”devastatoare”. Harris a subliniat necesitatea recuperării ostaticilor israelieni din captivitatea Hamas. Însă, când a vorbit despre acordul privind încetarea focului la care se lucrează, ea nu a subliniat schimbul de ostatici cu prizonieri sau ajutoare. În schimb, a arătat că acordul stipulează retragerea trupelor israeliene din zonele populate în prima fază, înainte de retragerea ”cu totul” din Gaza înainte de ”o încetare permanentă a ostilităţilor”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: