Skip to content
Politică

UPDATE Hellvig, Kovesi şi Coldea, audiaţi în dosarul Black Cube SURSE

" "

UPDATE 15:02

În urmă cu puțin timp, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a confirmat audierea directorului SRI, Eduard Hellvig, în legatură cu dosarul Black Cube.

" "

”Domnul director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declarații în legatură cu dosarul Black Cube. In cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale”, a declarat acesta.

—————-

Se îngroașă gluma în dosarul Black Cube: directorul SRI, Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi, şef DNA şi fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiați în ultimele două săptămâni, în dosarul Black Cube, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.ro.

Mai exact, potrivit surselor citate, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost audiat, în calitate de martor, în data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT în data de 8 martie. Numele celor doi au fost menţionate, în diferite declaraţii date de martori în dosar.

Aceleaşi surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie la sediul DIICOT.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *