Skip to content
Politică

UPDATE Hollande confirmă atentatul terorist: Continuăm războiul împotriva SI / ATAC la o biserică din Franța

UPDATE 15:15 

Președintele Hollande a precizat că atacul asupra unei biserici din Saint-Etienne-du-Rouvray, Normandia (nordul Franței), a fost comis de „doi teroriști care se revendică” a face parte din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Șeful statului francez a calificat atacul, în care un preot a fost ucis tăindu-se gâtul cu un cuțit, ca fiind un „abject atentat terorist”, transmite agerpres.ro.

„Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele”, a adăugat Hollande.

(M.C.)

UPDATE 12:58

Preotului luat ostatic i s-a taiat gatul si a murit, a declarat pentru Reuters o sursa din politie, confirmand inforormatia vehiculata si de presa franceza. Cel putin unul dintre atacatori purta un acoperamant pentru cap specific musulman. Procurorul anti-tero din Paris va prelua investigatia privind atacul din biserica, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne francez. Preşedintele Franţei, François Hollande, a pornit spre locul tragediei, informează Hotnews.


UPDATE 12:27

Un ostatic a murit, iar cei doi atacatori au fost ucisi de fortele de ordine, in urma unor rafale sustinute. Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve este pe drum spre locul incidentului, transmite Hotnews. Pompierii afirma ca ar fi mai multi raniti.


Continuă TEROAREA în Franţa: o biserică a fost asaltată, iar un preot a fost luat ostatic. Aflaţi, în cele ce urmează, despre ce este vorba.

Doi bărbați înarmați cu cuțite au luat marți mai mulți ostatici într-o biserică dintr-un oraș din nordul Normandiei, în apropiere de Rouen (nordul Franței), a anunțat o sursă din poliție, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, între patru și șase oameni sunt ținuți ostatici de doi atacatori în orașul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime).

Potrivit site-ului Normandie Actu, printre ostatici se numără și preotul. Motivațiile suspecților sunt deocamdată necunoscute. La locul incidentului sunt așteptate echipe de intervenție.

Publicația Derniere Nouvelle D’Alsace (DNA) relatează că Brigada Rapidă de Intervenție (BRI) din Caen se află deja la biserică, iar cartierul în care este situat lăcașul de cult a fost închis. Potrivit DNA, este vorba de cinci ostatici: un preot, două măicuțe și doi enoriași.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *