Skip to content
Politică

UPDATE ICCJ a rămas în pronunțare / Zi tensionată pentru Bica și Ghiță

psnews.ro

UPDATE 11:28

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare joi pe cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar.

————–

Zi tensionată pentru Alina Bica și Sebastian Ghiță!

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, joi, cererea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestarea preventivă în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă, după ce fostul deputat ar fi încălcat condiţiile impuse de controlul judiciar, neprezentându-se, de două ori la rând, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Încă de la dispariţia sa, din 21 decembrie, Sebastian Ghiţă a avut, la postul de televiziuneRomânia TV, mai multe intervenţii în care a lansat acuzaţii la adresa procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Pe de altă parte, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată, joi, să dea o decizie în dosarul în care fostul procuror-şef al DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop sunt acuzaţi de fapte de corupţie legate de soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, judecat şi el pentru dare de mită. La ultimul termen, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru cei trei inculpaţi.

Decizia nu va fi definitivă, putând fi atacată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează Româniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *