Skip to content
Politică

UPDATE Imagini de la Consiliul Național al PNL/Klaus Iohannis, atacuri fără perdele la PSD FOTO (VIDEO)

rador.ro

UPDATE 12:30

În cele ce urmează vă prezentăm imagini de la Consiliul Național al PNL. Vedeți și video AICI

————————————————

UPDATE 11:39

Klaus Iohannis a ținut un discurs în fața PNL. A atacat  PSD și a comunicat ce trebuie să facă PNL pe viitor. La finalul discursului, liberalii au izbucnit în aplauze.

De asemenea, Iohannis a reproșat că partidul trebuie să fie mai mult printre oameni și să nu mai dea vina pe un „blocaj media”.

Mai jos vă prezentăm câteva pasaje din discursul Președintelui României:

„Este un consiliu poltic. Nu voi participa la deciziile politice. Dați-mi voie să fac o radiografie a României. Situația este proastă. Sper că prin ajutorul vostru vom putea face o Românie mai bună. 

PSD a încercat să aducă justiția sub control politic. Au încercat să inhibe lupta anticorupție, dar va continua. Au păcălit oamenii că au crescut salariile și pensiile. Și chiar acolo unde au crescut, bucuria nu a fost de lungă durată. PSD început să crească inflația, ROBOR.

Toate sondajele arată că 80% din români cred că țara merge într-o direcție greșită, în condițiile în care PSD a preluat o Românie în creștere economică.

Un politician, Dragnea încearcă să folosească puterea în scop personal, pentru a scăpa de justiție. Nu îi preocupă românii, imaginea României pe plan extern. Așa ceva nu am avut în România. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români, la bunăstarea românilor, coeziunea între români? Nu. Există soluții. Voi sunteți partea cea mai importantă a acestei soluțții. PNL este un partid puternic. Are soluții și nu este singur. Nu sunteți singuri! Aveți lângă voi milioane de români, partide în opoziție cu intenții bune, aveți alături societaea civilă. Nu putem asista la faptul că tot ce s-a construit în România este destructurat. Am ajuns să avem un guvern irațional și ieri m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs.

Este nevoie ca PNL să fie un partid puternic, solid. Și puteți! Construiți un program serios. Mergeți între oameni și spuneți oamenilor că avem soluții pentru economia românească, pentru finanțele publice. Spuneți oamenilor că pentru voi contează tinerii, românii din diasporă. Spuneți oamenilor că pentru voi justiția contează. Spuneți oamenilor că știți cum trebuie guvernată țara. Cel mai important, mergeți printre oameni și nu doar când este campanie. Prea des aud că este un blocaj media. Nu există așa ceva. Oamenii sunt afară și vă așteaptă!

A mai rămas un singur lucru de lămurit. Eu mă implic, mă lupt pentru o Românie prosperă și europeană. Și eu vă întreb: sunteți alături de mine?”, a spus Iohannis la Consiliul PNL.

————————————————

UPDATE 9:49

Conform unor surse ale PSnews, Președintele României Klaus Iohannis va participa la Consiliul Național al Partidului Național Liberal (PNL).

————————————————

Consiliul Național al Partidului Național Liberal va avea loc în cursul zilei de sâmbătă la Palatul Parlamentului de la ora 11:00. Unul din invitați ar urma să fie Președintele României, Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit „Principiile bunei guvernări liberale”, potrivit news.ro.

La Consiliul Naţional al PNL este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban, au declarat surse din partid pentru News.ro. De asemenea, în cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, .o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD.

Aceleaşi surse au declarat că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să „fie linişte în partid” şi să nu mai existe „dispute mărunte”. Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut ”teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este ”singurul care mai salveză imaginea României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *