Skip to content
Politică

UPDATE Încă o demisie din USR: Partidul lui Drulă poate pierde 15% din totalul de parlamentari în doar câteva zile

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 16:49

E oficial! REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS a anunţat, luni, că al doilea membru al Parlamentului României care se alătură REPER este Cristina Rizea, deputată de Constanţa.

„Menirea unui politician este de a-şi servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credinţă şi onestitate. Aşa văd eu această politică altfel pe care o clamăm de ani întregi. Doar că lucrurile nu stau mereu aşa cum ne dorim. Iar în USR acest lucru nu s-a întâmplat, deşi am cunoscut mulţi oameni faini în acest proiect politic. Dar nu ei au decis direcţia partidului. Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am intrat în politică cu trei ani în urmă. Aleg să clădesc, nu să dezbin. Aleg să evoluez, nu să mă pierd în orgolii şi lupte fără sens. Aleg să construiesc din nou, de la capăt, mai bine şi mai temeinic. Aleg REPER”, a scris Cristina Rizea, potrivit postării REPER.

——————–

Se anunță o nouă demisie din Uniunea Salvați România (USR). Cristina Camelia Rizea, deputat de Constanța, va demisiona din partid și se va alătura lui Dacian Cioloș în REPER, potrivit unor surse politice. Anunțul ar urma să fie făcut public, luni după-amiază, printr-un comunicat de presă.

Ultimul parlamentar care și-a anunțat plecarea din partid este senatorul USR Cosmin Poteraş, care a declarat, miercuri, în plen, că îşi va continua activitatea de parlamentar ca senator neafiliat. „În urma demisiei mele din USR, începând de astăzi nu voi mai face parte din grupul parlamentar USR. Voi continua acest mandat ca senator neafiliat”, a precizat Poteraş. Cosmin-Marian Poteraş a fost membru PLUS.

Ați 10 parlamentari din cei 80 ai USR ar urma să demisioneze, treptat, din partid.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a confirmat marți într-o declarație de presă că ”sunt câțiva colegi care nu mai doresc să continue, sunt puțini relativ la cei 80 de parlamentari USR”.

Drulă l-a atacat pe Dacian Cioloș, pe care l-a acuzat că instrumentează plecarea parlamentarilor USR. ”Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș, un plan lipsit de demnitate, în care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere. E un gest nedemn, îi forțează să devină traseiști. Proiectează această lipsă de demnitate asupra unor oameni aleși în acest proiect. Am înțeles din februarie că lui Cioloș îi lipsește dorința de a construi. Dacă nu poate depune acest efort de construcție, decența ar trebui să îi spună măcar să se retragă. El alege un efort de distrugere. Se mai separă apele câteodată în opoziție”, a spus Drulă în conferința de presă de la Parlament.

Lista parlamentarilor USR care au demisionat sau urmează să demisioneze din partid pentru a se alătura partidului REPER:

Cosmin Poteraș
Cristina Camelia Rizea
Oana-Alexandra Cambera
Monica Berescu
Lóránt-Zoltan Sas
Alin Prunean
Ion Dragoș Popescu
Simina Tulbure
Daniel Toda
Cristian Ichim
Andrei-Răzvan Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *