Skip to content
Politică

UPDATE Incendiu de proporții la un azil de bătrâni din București. O persoană a decedat

bucurestifm.ro
" "

UPDATE 11:01

Se fac noi dezvăluiri despre incendiul din București izbucnit sâmbătă dimineață la un azil de bătrâni.

" "
" "

Se pare că în anul 2002, acesta era o casă de locuit care nu necesita autorizație ISU. În 2009, clădirea a fost transformată în pensiune, din nou fără autorizație, iar ulterior s-a schimbat destinația și clădirea a devenit azil de bătrâni, dar nici de data aceasta nu s-au făcut demersuri pentru obținerea unei autorizații privitoare la securitate și protecție, potrivit postului de televiziune digi24.ro.

Astfel, procurorii caută vinovații, iar audierile sunt în curs de desfășurare.

————————————————————————————————————————

UPDATE 9:45

Incendiul de la azilul de bătrâni din Bucureștia fost semnalat printr-un apel de urgență la ora 6:06, sâmbătă dimineața.

Mai mult, în timpul incendiului, un pompier s-a intoxicat cu fum, fiind nevoie de îngrijiri medicale. A fost scos de colegi și preluat de medicii de la SMURD, dar este conștient, potrivit digi24.o

În total, în azil erau îngrijite 20 persoane, iar 19 au fost salvate.

—————————————————————————————————————————

Sâmbătă dimineață, un azil de bătrâni din București aflat pe Aleea Păcală, în sectorul 4 al Capitalei, a fost cuprins de flăcări puternice.

Mai precis, se pare că 32 de persoane au fost evacuate din cauza intoxicării cu fum. De menționat este că cele mai multe dintre acestea sunt persoane cu dizabilități care au fost scoase afară cu ajutorul cărucioarelor cu rotile, aduce la cunoștință stirileprotv.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a dat mai multe detalii despre situație, spunând că o persoană imobilizată la pat s-a stins din viață în incendiu.

Având în vedere degajările foarte mari de fum, ISU recomanda cetățenilor din vecinătatea incendiului să închidă ușile și ferestrele, pentru a evita expunerea la fum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *