Skip to content
Politică

UPDATE Incident cu o jurnalistă / Iohannis, alături de DNA: Niște penali fac o încercare disperată!

nineoclock.ro

UPDATE 20:45

Ziarista Sorina Matei s-a înscris din nou la cuvânt, solicitându-i președintelui o poziție în legătură cu acuzațiile la adresa DNA, privind folosirea în anchete a unor probe false, dar Klaus Iohannis a refuzat să îi răspundă.

————————————-

UPDATE 20:38

Chestionat dacă o va revoca pe Codruța Kovesi, Klaus Iohannis a răspuns că momentan nu are motive, dar că nu exclude ipoteza ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să îi prezinte motive întemeiate pentru revocarea procurorului-șef al DNA.

„Asta cu revocarea constat că e o preocupare intensă în spațiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare. Dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu și le știe domnul ministru. Încă o dată vă spun: acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat că nu a existat niciun control la DNA altul decât cel de anul trecut, nu a existat nici măcar o discuție la nivelul conducerii DNA, m-ar surprinde ca așa, peste noapte, să apară motive pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a comentat Iohannis.

—————————-

UPDATE 20:36

Confruntat de către jurnalista Sorina Matei cu existența în Constituția României a prezumției de nevinovăție (în contextul discursului prezidențial despre așa-numiții „penali”), Klaus Iohannis a refuzat să își nuanțeze sintagma „niște penali” (să precizeze dacă se referă la persoane urmărite penal, inculpate sau condamnate definitiv).

„Asta cu penalii am explicat-o de suficiente ori. Nu e cazul să revin”, a afirmat Iohannis.

Aceeași Sorina Matei l-a întrebat pe șeful statului cum a mediat în scandalul dintre Laura Kovesi și ceilalți.

„Justiția se înfăptuiește în sala de judecată. În această situație, nu mă văd chemat să mediez între DNA și persoane inculpate. Nici nu e nevoie. În această speță, judecătorii și vor spune cuvântul, după care vom afla concluziile”, a sunat replica politicianului.

—————————

Președintele Klaus Iohannis continuă să fie alături de Direcția Națională Anticorupție, criticându-i vehement joi seară pe cei care au lansat recent atacuri la adresa DNA și a Laurei Codruța Kovesi.

„Avem (oare a câta oară?) un scandal în spațiul public și cred că de data aceasta destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia. Lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea sa. Această încercare este una jalnică și neconvingătoare. Iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți: Direcția Națională Anticorupție și conducerea Direcției Naționale Anticorupție fac o treabă foarte bună, iar acest atac din partea unor penali este de natură să confirme că DNA face o treabă bună”, a afirmat Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *