Skip to content
Politică

UPDATE Iohannis răbufnește: Și dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt președintele și eu răspund de politica externă

romaniatv.net

UPDATE 19:26

Klaus Iohannis a avut o primă reacție după ce mai multe persoane din spațiul public l-au acuzat pe președinte de antisemitism.

”Să fiu eu acuzat de antisemitist este deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai mulote asociații evreiești. Toată lumea știe că realația bilaterală între România și Israel este una foarte bună încă de la început. Nu știu pe ce se bazează aceste critici. În afirmația mea, cu siguranță nu am folosit noțiuni peiorative, dar dacă totuși cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia.”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai declarat și faptul că președintele este cel care se ocupă de politica externă.

”M-am întrebat când s-a lăudat Liviu Dragnea la televizor că a rezolvat problema Ambasedei, în ce calitate a rezolvat această chestiune. Tocmai de aceea și fiindcă vizita aceluiași personaj nu a fost mediatizată deloc, mi-am pus și eu întrebarea: dacă s-a dus acolo și nu știm nimic, ce înțelegeri vor putea să facă? În niciun caz acea întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești sau statul Israel. Fiți asigurați că o voi întreba pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle vreo vorbă. Și dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt președintele Republicii și eu răspund de politica externă”, a mai spus șeful statului, potrivit Antena 3.

————————————————-

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat declarații după vizita de joi la compania Aerostar din Bacău.

Astfel, președintele s-a declarat foarte mulțumit de ceea ce a văzut, fiind impresionat de evoluția firmei din Bacău, despre care a spus că este una dintre întreprinderile-fanion ale României, conform postului de televiziune Digi24.

„Am încheiat vizita la Aerostar și as vrea să spun de la început că am găsit oameni foarte primitori, foarte profesioniști. Întreaga întreprindere mi-a plăcut foarte mult. Este una dintre întreprinderile-fanion ale României în ceea ce privește aviația militară și civilă a României. Sunt impresionat de evoluția firmei, care a devenit un lider regional. I-am felicitat pe cei din conducere. Mi-am permis să felicit și oameni simpli care m-au așteptat pe drum. Am discutat cu foarte multă lume astăzi. Impresia mea este foarte bună despre Aerostar. Mi-aș dori ca Aerostar să caștige contracte în continuare și în domeniul militar pentru România, atât în zona de producție, cât și în cea de mentenanță. O vizită care a meritat pe deplin, într-unul dintre orașele mele preferate, Bacău. Domnule director, felicitări, sunt foarte bucuros că m-ați condus peste tot și vă doresc succes în continuare și dvs și oamenilor care lucrează cu dumneavoastră!”

Iohannis a vorbit și despre plecarea premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Israel. Astfel, președintele s-a declarat deranjat de secretele din jurul acestei plecări.

”Stiti, aceasta vizita pe care o face premierul si, se pare, si presedintele Camerei Deputatilor in Israel are cateva ciudatenii. Una din ele este ca nu au venit la discutii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat, deci a vorbit strict in numele Guvernului si nu pentru Romania. Insa nu acest lucru m-a ingrjorat, ci secretomania in care s-a organizat aceasta plecare. N-am mai pomenit ca un premier al Romaniei sa plece intr-o vizita externa si sa anunte seara tarziu, fara sa se stie ce face acolo. Asa, in vizita turistica, poate sa plece oricine, oricand, dar daca pleaca persoana care conduce Guvernul ar trebui sa se stie mai mult. In ce priveste vizita presedintelui Camerei Deputatilor, mai mare secret. S-a aflat doar dupa ce a ajuns. Nu stiu care sunt dedesubturile acestei abordari, cine stie ce intelegeri secerte face domnul Dragnea acolo cu evrei, dar spre ca dupa revenire sa aiba bunul simt sa explice ce au facut acolo”, a declarat Iohannis.

 

1 comentariu la “UPDATE Iohannis răbufnește: Și dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt președintele și eu răspund de politica externă

 1. Conform Constitutiei Romaniei, guvernul se subordoneaza parlamentului si nu presedintelui…
  Doar un dictator poate avea pretentia ca primul ministru si presedintele camerei deputatilor sa-i ceara voie sa faca o vizita oficiala externa.
  Eu stiam ca Romania este o tara democrata in care nu exista dictatura.
  In plus…, afirmatia ”cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”, il va costa cumplit de mult pe nazistul Iohannis. Asta a fost cea mai grava declaratie a nazistului Iohannis…
  L-a luat gura pe dinainte si l-a dat de gol…
  Scuzele ulterioare nu pot acoperi adevarata fata a nazistului. (Are hotarare judecatoreasca ca este urmasul nazistilor din Grupul Etnic German. Asa ca se comporta ca un nazist.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *