Skip to content
Politică

UPDATE Iohannis reacționează tranșant: „Avem o guvernare incapabilă…”/ Votul prin corespondență a trecut de Senat

UPDATE

După ce votul prin corespondență a trecut de Senat, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că este „foarte bucuros” că Senatul a adoptat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă.

„Sunt foarte bucuros că astăzi Senatul a votat proiectul legii şi sper în continuare ca partidele să-şi menţină acest entuziasm pentru legea votului prin corespondenţă şi, poate, săptămâna viitoare, deja să fim în posesia unei astfel de legi. (…) Avem o guvernare care s-a dovedit incapabilă să asigure condiţiile necesare pentru exercitarea acestuia de către toţi cetăţenii în ţară şi în străinătate. Absenţa unei legi a votului prin corespondenţă ar fi în continuare o piedică în a garanta tuturor cetăţenilor români, oriunde s-ar afla ei, dreptul al vot. (…) Sper că există înţelepciunea la nivelul tuturor partidelor pentru a schimba cât mai repede această stare de fapt şi de a finaliza acest proiect”, a declarat Iohannis.

Proiectul legii votului prin corespondenţă a fost adoptat, luni, de plenul Senatului, fiind înregistrate 117 voturi „pentru” şi zece „împotrivă”. Textul legislativ urmează să fie transmis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, forul decizional.

Astfel, Comisia de cod electoral a adoptat, luni, amendamentele senatorilor la legea votului prin corespondenţă şi a trimis raportul la Senat pentru a fi adoptat în plen, preşedintele Comisiei Gabriel Vlase precizând că, cel mai probabil, legea va fi adoptată şi de Camera Deputaţilor miercurea viitoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *