Skip to content
Politică

UPDATE Iohannis: „România este un aliat credibil” / Se deschide Comandamentul NATO de la București

UPDATE 10:16

Președintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia dechiderii Comandamentului NATO de la București că țara noastră, și-a îndeplinit, la timp și asumat, obiectivele stabilite la summit-ul din 2014, de la Londra, fapt ce arată că România este un aliat credibil.

„Comandamentul NATO din București are loc in contextul Summitului de la Varsovia, din acest an. Perpetuarea crizei din siria, Orientul Mijlociu, Nordul Africii au efecte în spațiul european. Situația din vecinatatea estica a NATO continua sa fie volatila.  De aceeea acest Summit este esential pentru consolidarea securitatii și apararii colective stabilite la Summitul din 2014. Pozitia Rom la Summit din acest an este in favoarea consolidarii intereselor comune, de o maniera echilibrata pe cele doua flancuri. De asemenea, este importat ca acest echiliru sa se reflecte in flancul estic, respestiv sudic al aliantei.
Practic Romania si-a indeplinit inergral si la termele stabilite obiectivele, in conformitate cu cele din 2014, de la Summitul de la Londra ceea ce demostreaza ca suntem un aliat credibil si predictibil. Fupa cum stiti, unitatea NATO pentru integrarea fortelor si Comandamentul NATO au un rol major de raspunde cu succes provocarilor prezente, dar si viitoare”, a declarat Iohannis, la deschiderea Comandamentului.

——-

Vineri are loc ceremonia de inaugurare a structurilor de comandă NATO de la București.

Declararea capacităţii operaţionale a celor două structuri de comandă şi control ale Alianţei Nord-Atlantice, în funcţiune la Bucureşti, va fi marcată astăzi printr-o ceremonie, la care vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi înalţi oficiali NATO, potrivit romania-actualitati.ro.

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est este parţial operaţional şi va avea capacitate maximă în anul 2018.

Unitatea de Integrare a Forţelor Alianţei este complet operaţională şi se alătură altor cinci unităţi de pe flancul estic al NATO: Bulgaria, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *