Skip to content
Politică

UPDATE Iohannis, ȘAH la Dragnea: îi trimite Legea la CCR

www.puterea.ro

UPDATE 15:00

Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta în 14 decembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Anunțul a fost făcut, pentru Agerpres, de către reprezentanți ai CCR.


UPDATE 12:14

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, marți, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

————-

Decizia președintelui României, Klaus Iohannis, referitoare la proiectul privind eliminarea a 102 taxe, printre care și taxa radio-tv, urmează să fie făcută publică, în cursul zilei de marți.

În acest context, șeful statului a afirmat saptamana trecuta, ca taxa radio-tv nu reprezinta doar o chestiune tehnica si ca aceasta face diferenta intre televiziune si radio publice si de stat.

„Apropo de taxa, multa lume (…) are impresia ca este o chestiune tehnica, doar ca nu este. Intrebarea: taxa – da sau nu se poate traduce televiziune si radio publice sau televiziune si radio de stat. Aceasta diferenta este fundamentala si tine efectiv de felul in care vrem sa construim Romania, vrem o televiziune de stat si un radio de stat sau vrem o televiziune si un radio ale publicului”, a declarat Iohannis, potrivit Hotnews.ro

Totodată, acesta a arătat ca pe 15 noiembrie va anunta public decizia sa in legatura cu legea care prevede eliminarea a 102 taxe.

„Pe data de 15 (n.r. – noiembrie) este termenul limita la care trebuie sa decid ce fac cu legea care mi-a fost trimisa de Parlament si la momentul respectiv voi anunta public decizia mea”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *