Skip to content
Știri locale Suceava

UPDATE: ISU a stabilit cauza incendiului de la Spitalul Județean Suceava: „ Nu putem spune că a fost o neglijență”

news.ro

UPDATE 11.30:

Reprezentanții ISU afirmă că incendiul de la Spitalul Județean din Suceava nu a fost provocat de o neglijență ci din cauza unui scurtcircuit pornit de la un echipament.

Nu putem spune că a fost o neglijență, instalația electrică era în verificare și în activitate de mentenanță. Un ventiltor din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul 4 a funcționat mai mult timp, s-a găsit circuitul deschis. S-a supraîncalzit, a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente s-au aprins și propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul 4”, precizează ISU.

UPDATE 10:00

Din partea Ministerului Sănătății, la fața locului s-a deplasat în cursul nopții, secretarul de stat Tiberius Brădățan.

Demnitarul MS discută cu reprezentanții conducerii unității sanitare, cei ai direcției de sănătate publică și cu autoritățile locale.

Ştire iniţială:

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuaţi pacienţii de la mai multe etaje ale unităţii medicale. Au fost evacuaţi în total 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi, fără a se înregistra victime.

Autorităţile din Suceava au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, la un incendiu care a izbucnit la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava.

Flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fata locului s-au deplasat toate forţele şi mijloacele de la Detaşamentul Suceava”, a transmis ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că incendiul a pornit de la un salon al Secţiei Ginecologie. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

Prioritatea a fost evacuarea tuturor pacienţilor din zonă şi de la etajele superioare. Au fost evacuaţi 329 pacienţi, de la etajul IV până la etajul IX. Aceştia au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi)”, a mai transmis ISU Suceava.

Pompierii au precizat că 40 de pacienţi au fost de la etajul IV, cel la care a izbucnit incendiul.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat în 10 minute, dar a fost nevoie de decopertat tot tavanul fals din proximitate pentru identificarea focarelor ascunse. Lucrăm pentru stabilirea cauzei probabile”, a mai precizat ISU Suceava.

Ulterior, Planul Roşu a fost dezactivat. Pacienţii s-au reîntors în saloanele lor iniţiale, mai puţin cei de la etajul afectat de incendiu, informează news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *