Skip to content
Politică

UPDATE Klaus Iohannis a semnat decretul! Luca Niculescu, rechemat din funcția de ambasador în Franța: „O etapă se apropie de sfârșit, o alta se pregătește să înceapă”

ECONOMICA.net

UPDATE 13:50

A fost o mare onoare să reprezint România în Franța timp de peste șase ani, susține Luca Niculescu, ca primă reacție după ce Klaus Iohannis a semnat decretul pentru rechemare acestuia în România. „O etapă se apropie de sfârșit, o alta se pregătește să înceapă. Și va fi tot pentru România”, precizează Niculescu.

„În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relația atât de specială dintre București și Paris să fie și mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie și mai puternice, în toate domeniile. Pentru că, fie că vorbim despre politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, parteneriate între localități – nu există un singur sector în care relațiile noastre să nu fie de o mare intensitate. Când vine vorba despre Franța, «românii au memoria inimii», după cum spunea Titulescu. A fost, de asemenea, un privilegiu să reprezint România în Principatul Monaco și Principatul Andorra. Iar, dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea șansă sa promovez alte dosare pasionante – cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relația tot mai puternică cu Organizația Internațională a Francofoniei.

Voi spune puțin despre acești șase ani acum, chiar dacă ar fi foarte multe de spus, atât de bogați au fost. Cred că, dintre toate experiențele de aici, cel mai mult m-au marcat întâlnirile cu oamenii. Au fost sute de întâlniri memorabile cu francezi și români, oameni datorită cărora conexiunile dintre țările noastre sunt aparte. Le mulțumesc pentru că au împărtășit cu mine trăirile și experiențele lor și că am putut lucra împreună. Le mulțumesc românilor din Franța, de la care am avut atât de învățat. Dar lista celor cărora ar trebui să le mulțumesc e foarte-foarte lungă. Așa că mă voi opri doar la mulțumirile pentru extraordinarii colegi de la Ambasadă, fără de care nu am fi realizat ce am realizat în acești ani.

O etapă se apropie de sfârșit, o alta se pregătește să înceapă. Și va fi tot pentru România”, scrie Luca Niculescu pe Facebook.

–––––––-

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind rechemarea lui Luca Niculescu din calitatea de ambasador al României în Franța, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit unui comunicat transmis lui de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis a semnat ”decretul privind rechemarea domnului Luca Niculescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra şi în Principatul Monaco”.

Luca Niculescu a devenit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franţa, Principatul Monaco şi Principatul Andorra, la începutul lui 2016. În februarie 2019, a fost ales Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF).

Jurnalist, iar din 2000 redactor-şef al postului de radio RFI România, Luca Niculescu şi-a construit o carieră cu predilecţie în domeniul relaţiilor internaţionale: realizator, din 2006, al emisiunii „Afaceri externe” la canalul de televiziune Money Channel; moderator al mai multor emisiuni la canalul public TVR 1, între 2007-2012: „Arena publică”, „Europa ne priveşte” şi „Fără frontiere”, conform prezentării de pe site-ul MAE.

Din 2012, Luca Niculescu a moderat emisiunile „Imparţial” şi „Paşaport diplomatic” la Digi24.

A fost, totodată, corespondent permanent în România pentru mass-media din Franţa (France Info, France Culture, France Inter, TV5 şi cotidianul Libération).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *