Skip to content
Politică

UPDATE Klaus Iohannis, prezent la ședința de Guvern: Sunt doi elefanți în cameră!

jurnalistii.ro

UPDATE 10:00

„Avem o ședință de Guvern ordinară. Salut prezența domnului Klaus Iohannis, care conform Constituției prezidează ședința de Guvern”, a spus premierul Sorin Grindeanu la deschiderea ședinței de Guvern.

„Am o premieră astăzi, este prima dată când particip la o ședință de Guvern. Am decis în această dimineață să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuție foarte aplicată și cu concluzii consensuale”, a declarat Klaus Iohannis.

„Sunt foarte mulțumit de felul în care vă faceți cu toții datoria”, le-a mai spus președintele miniștrilor.

”Avem o ordine de zi care a fost publica, pe care fiecare dintre dvs o aveti in mapa. Noi discutam despre lucruri care se afla pe ordinea de zi,
sunt lucruri legate de construcția bugetară. De asemenea e o hotărâre de Guvern pentru data de 23 ianuarie, ca zi liberă”, a adăugat premierul Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis a făcut și o serie de precizări referitoare la presupusa ordonanta de urgenta pentru gratierea unor categorii de infractiuni, dar si pentru redefinirea pana aproape de dezincriminare a unor infractiuni,

„Cunoaşteţi povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanţi – ordonanţa de graţiere şi ordonanţa de modificare a codurilor penale. Evident că şi despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineaţă, iar domnia sa mi-a spus că discuţia avusese loc deja cu anumiţi colegi din guvern şi că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind graţierea şi modificarea codurilor”, a afirmat Iohannis.

 

UPDATE 9:44

Președintele Iohannis,  premierul Grindeanu  și ministrul Justiției, Florin Iordache au o discutie inainte de inceperea sedintei de guvern, potrivit postului de televiziune Digi 24.

————–

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns miercuri dimineață la Palatul Victoria, unde cel mai probabil  va participa la ședința de Guvern care va avea loc, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Grațierea ar putea fi luată în discuție de Executiv.

Guvernul va adopta, miercuri, o Ordonanta de Urgenta care aduce o serie de modificari importante in legislatia penala, dar nu este clara intinderea lor, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse guvernamentale.

Citiți și Guvernul pregătește o lovitură de teatru: ordonanță grea în legislația penală SURSE

Potrivit surselor citate, ar urma sa fie gratiate o serie de pedepse. Pe langa gratiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislatia in ce priveste abuzul in serviciu, conflictul de interese si institutia denuntatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *