Skip to content
Alegeri Politică

UPDATE Klaus Iohannis și-a depus, oficial, candidatura pentru prezidenţiale: Am depus peste 2,2 milioane de semnături

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la depunerea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale, că a strâns peste 2.200.00 de semnături şi că îşi doreşte o Românie normală pentru toţi cetăţenii.

„Mi-am depus candidatura pentru încă un mandat de preşedinte al României şi (…) am depus împreună cu PNL peste 2.200.000 de semnături ale românilor care susţin această candidatură. Este un număr imens şi acest lucru mă bucură foarte foarte mult. (…) Sunt foarte bucuros că s-a reuşit această acţiune de strângere de semnături, evident prin şi cu sprijinul PNL şi a celor care au dorit să fie alături de noi. (…) Ceea ce îmi doresc eu pentru ţara mea este o Românie normală”, a declarat preşedintele Iohannis, la BEC, potrivit Agerpres.

Iohannis a arătat că „este o perioadă complicată pentru România şi e nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în aceşti aproape trei ani”. „E nevoie de modernizarea României”, a completat şeful statului.

———————————————————————————————————————————–

Președintele Klaus Iohannis își depune, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru al doilea mandat la Cotroceni. Șeful statului va fi însoţit de liderul PNL, Ludovic Orban, de membri ai echipei de campanie, ai conducerii filialei PNL Bucureşti, precum şi de simpatizanţi şi susţinători.

Până acum şi-au mai depus candidaturile candidatul PSD, Viorica Dăncilă, şi cel al PMP, Theodor Paleologu.

Potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, scrie news.ro.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *