Skip to content
Politică

UPDATE Kovesi răsuflă ușurată: NU a plagiat!

www.forbes.ro

UPDATE 13:40

Mircea Bob, profesor la Facultatea de Drept a Universtății „Babeș Bolyai” din Cluj, și vicepreședinte al CNATDCU, a adus, joi, lămuriri privind decizia de astăzi a Consiliului General. El a precizat că măsura retragerii titlului de doctor al șefei DNA Laura Codruța Kovesi ar fi fost una „exagerată”.

„Impreuna cu membrii Comisiei, am procedat la compunerea unei comisii de lucru care sa raspunda la sesizarea privind un presupus plagiat. (…) Toti trei membri ai comisiei sunt specialisti in domeniul tezei pentru ca analiza sa fie cat mai pertinenta. Le-am supus votului, iar neexistand obiectii, acest raport a fost avizat ca atare. (…) 
Comisia de lucru a constatat ca teza are pasaje necitate conform legislației. Doar 4% din teza (20 de pagini din 444) prezintă similitudini. Proportia afecteaza o mica parte a tezei. Sunt fraze care nu contin idei originale. În opinia comisiei de lucru, retragerea titlulul de doctor este una exagerata. Acest lucru se intampla doar dacă fie cantitativ, fie calitativ, autorul si-a insusit expresii si idei, fara a cita. Comisia de lucru a propus sa nu fie retras titlul de doctor”, a declarat Bob.

UPDATE 12:16

Consiliul General al CNATDCU a oferit, astăzi, decizia în cazul acuzaţiei de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA. Astfel, CNATDCU a hotărât că nu este vorba de plagiat în ceea ce privește lucrărea de doctorat a șefei DNA.

CNATDCU a precizat că „nu s-au constatat nereguli grave”, transmite B1 Tv.

—————-

Zi cu emoții pentru șefa Direcției Naționale Anticorupție( DNA), Laura Codruța Kovesi.

Consiliul General al CNATDCU votează, joi, decizia în cazul acuzaţiei de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, după ce va analiza raportul întocmit de comisia juridică, document care are la bază analiza a trei experţi.

„Comisia juridică a CNATDCU a primit raportul întocmit de comisia de experţi care a analizat lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Comisia de experţi a fost alcătuită din trei persoane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, potrivit News.ro.

La sfârşitul săptămânii trecute, experţii au înaintat comisiei juridice punctul lor de vedere, care va fi prezentat pentru decizia finală Consiliului general al CNATDCU.

Universitatea de Vest Timişoara a apreciat, după analiza sesizării de plagiat făcute de Mugur Ciuvică în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi, că 564 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul întregii lucrări, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 la sută.

 

1 comentariu la “UPDATE Kovesi răsuflă ușurată: NU a plagiat!

  1. Am inteles ca dra.Luluta nu doarme de trei nopti de emotii .Totusi nu am cum sa nu -mi reamintesc declarația domnului sef de la Cotroceni ,care spunea cam asa :” si trei randuri daca sunt plagiate ,tot plagiat se cheama toată lucrarea „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *