Skip to content
Politică

UPDATE Laura Kovesi își începe săptămâna la Curtea Supremă: Au făcut o acțiune total netemeinică

UPDATE: La ieșirea de la Înalta Curte, Laura Codruța Kovesi a declarat că acțiunea Inspecției Judiciare este ”total netemeinică”.

”CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară. Este vorba de un control pe care l-am dispus în cadrul DNA. (…) O să vedem soluția. Este vorba de o decizie luată cu unanimitate de Secția de procurori, o să vedem decizia instanței. Au făcut o acțiune total netemeinică și în vădită contradicție cu toate probele pe care chiar ei le-au administrat”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

" "

_______________________________________________________________________________________

Laura Codruța Kovesi a ajuns luni dimineaţă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pentru o plângere pe o acțiune disciplinară în urma unui raport făcut de cei de la Inspecția Judiciară, informează B1.ro.

Fosta șefă a DNA s-a prezentat la Curtea Supremă, unde a fost citată în dosarul în care Inspecția Judiciară a contestat soluția Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care decisese că Laura Codruța Kovesi nu trebuie sancționată după ce și-ar fi trimis fosta consilieră, pe judecătoarea

Dana Titian, într-un control în structurile teritoriale, în perioada în care Kovesi conducea DNA.

Drept urmare, Inspecția Judiciară a deschis anul trecut o verificare pentru a vedea dacă Laura Codurța Kovesi a încălcat sau nu regulamentul prin dispoziția de verificare a structurilor teritoriale prin intermediul fostei sale consiliere și au cerut Secției pentru procurori sancționarea fostei șefe a DNA.

Secția pentru procurori din cadrul CSM a decis, însă, că nu se impune sancționarea Laurei Codruței Kovesi. În aceste condiții, Inspecția Judiciară s-a adresat instanței de judecată, solicitând ca magistrații să stabilească dacă, într-adevăr nu se impune sancționarea lui Kovesi.

Astfel, fosta șefă a DNA a fost chemată luni pentru a fi audiată.

La sosirea la Curtea Supremă, Laura Codruța Kovesi nu a dorit să facă declarații.

În fața instituției, s-au adunat mai multe persoane la un miting de susținere pentru fosta șefă a DNA. Acțiunea are loc în contextul în care, tot luni, la Înalta Curte trebuia să se prezinte și liderul PSD, Liviu Dragnea, care este însă internat în spital.

1 comentariu la “UPDATE Laura Kovesi își începe săptămâna la Curtea Supremă: Au făcut o acțiune total netemeinică

  1. Care sunt competentele si faptele de vitejie pentru care presedintele PSD a decis cine merita sa fie comisar european din partea Romaniei si cap de lista la alegerile europarlamentare ? In perioada cand era ministrul mediului, doamna Rovana Plumb a falsificat harta geografica a tarii si cursul Dunarii pentru ca un brat al fluviului si insula aferenta sa fie scoase din proprietatea exclusiva a statului roman si sa fie cedate unei firme controlate de presedintele PSD.
    Faptele nu au putut fi cecetate deoarece Camera Deputatilor, condusa de Liviu Dragnea, a respins cererea procurorilor de aprobare a cercetarii penale a deputatei Rovana Plumb care va obtine si imunitate europeana pana cand faptele se vor prescrie.
    Acesta este profilul unui viitor comisar european !
    Atentie Europa, mafia lui Dragnea vine sa cucereasca si sa umileasca Bruxellul prin alegeri libere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *